Yeni Yakıt Ekonomisi Şampiyonu: 2020 Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid

Ototeknikveri     02 Şubat 2019 03:51

Kia yeni plug-in hibrit Ceed Sportswagon modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yeni versiyon, kompakt modelin farklı bir güç aktarım mekanizmasıyla gelen ilk versiyonu olacak.

Yeni Yakıt Ekonomisi Şampiyonu: 2020 Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia’nın yeni modelde yine geliştirme süreci devam eden Hyundai Kona ve Niro PHEV ile aynı plug-in hibrit sistemi kullanması bekleniyor. Sistemde 139 hp 1.6 litre dört silindirli benzinli motor ve 79 hp (59 kW) elektrikli motor ile 8.4 kWh pil paketi birlikte bulunacak. Altı vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman ise tek şanzıman seçeneği olarak sunulacak.

 

Yeni Ceed Sportswagon modelinin stili de diğer versiyonlardan biraz daha farklı olacak ve çevre dostu özelliklerini yansıtacak. Araçta özgün bir ön panjur, aerodinamik olarak optimize edilmiş alaşım jantlar ve hem içeride hem de dışarıda çok sayıda mavi detay bulunması bekleniyor.

 

Kamuflaj nedeniyle şarj portu ve ön ya da arka kısımdaki önemli tasarım değişiklikleri henüz görülemiyor.

Kabindeki revizyonlar asgari düzeyde olacak. Plug-in hibrit modelde yeni döşeme rengi seçenekleri ve multimedya sistemi için daha büyük bir ekran sunulması bekleniyor. Normal benzinli modellerde 600 litre bagaj kapasitesi bulunuyor, plug-in hibrit versiyonda pil paketinin kapladığı yer nedeniyle bu ciddi düzeyde olmasa da biraz azalabilir.

 

Yeni Ceed Sportswagon plug-in hibrit başarılı olursa Kia’nın beş kapılı hatchback ve ProCeed Shooting Brake gibi diğer gövde stillerini de değerlendirebileceği düşünülüyor.

Yeni Ceed Sportswagon, kendinden şarjlı iki hibrit sistemle sunulacak Corolla Touring Sports gibi modellerle rekabet edecek.

Yeni Ceed Sportswagon PHEV Kia’nın Slovakya’daki fabrikasında üretilecek ve firmanın Avrupa’da üretilen ilk plug-in hibrit modeli olacak. Kia’nın yeni modeli Eylül ayında Frankfurt Motor Show’da tanıtması bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo