2020 BMW 745e, Daha Uzun Menzille Geliyor

Ototeknikveri     02 Şubat 2019 05:24

Alman otomobil devi BMW, amiral aracı olan 7 serisinin, yeni elektrikli versiyonunun özelliklerini tanıttı. Şimdilik Avrupa versiyonunun özelliklerini tanıtan marka, dünyada üreteceği diğer modeller için ise henüz açıklamada bulunmadı.

2020 BMW 745e, Daha Uzun Menzille Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil tutkunlarının en gözde markalarından biri olan BMW, üst segment araçlarından 7 serisinin Avrupa için üreteceği elektrikli versiyonunun özelliklerini tanıttı. Kendisinden bir önceki model 740'a göre çok daha güçlü olan model, aynı zamanda daha uzun elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

Alman otomobil devinin yeni hibrit aracının elektrikli motoru 113 hp güç çıkışıyla gelecek. Araç asıl gücünü ise 280 hp güç üreten, 3.0 litre turboşarjlı benzinli motorundan alacak. Geliştirilmiş bataryası ile saatte 12 kW enerji üretebilecek 745e, saatte 9,2 kW enerji üretebilen bir önceki versiyonu olan 740'a göre, oldukça ciddi gelişme kaydetmiş. Araç içi akıllı elektronik sistemler, otomobilin en verimli halde çalışabilmesi için ne zaman frenleme yapılacağı gibi konularda sürücüye yardım edecek.

Konu hibrit otomobiller olunca, performans anlamında kafalarda soru işaretleri oluşurken, BMW bu durumu tamamen ortadan kaldıracak gibi gözüküyor. Bu canavar, kaputunun altında yatan güç sayesinde, ağır kasasına rağmen sadece 4,9 saniyede sıfırdan 100 km/h hıza çıkabiliyor. Performans anlamında bir üst seviyeye çıkan otomobil, iç mekanda da yeniliklere sahip. 10.2 inç dokunmatik eğlence-bilgi sistemi ile sunulacak olan 745e, 12.3 inç boyutlarında gösterge ekranına sahip olacak.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo