Yeni Renault Clio RS böyle görünecek

Ototeknikveri     03 Şubat 2019 07:50

Renault geçen hafta beşinci nesil Clio’yu tanıtacak. Selefinin kullandığı platformun sadece makyajlanmış versiyonunu kullanan model, buna rağmen yeni iç ve dış tasarıma sahip.

Yeni Renault Clio RS böyle görünecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alışıldığı üzere, yeni Clio bir dizi benzinli ve dizel motorla gelecek. Heyecanla beklenen versiyonlardan birisi de yeni RS. Yeni Clio, Megane’dan bazı stil özellikleri aldığı için RS versiyonunun nasıl görüneceğini kestirmek zor değil. Clio’nun genel tasarımıyla Megane RS’nin bazı özellikleri birleştirildiğinde ortaya iyi fikir veren bir görsel çıkıyor.

 

XTomi de dijital çizimlerinde bunu yapmaya çalışmış ve sportif bir gövde kiti, Megane RS benzeri bir ön panjur ve aydınlatma imzası, ayrıca Y şeklinde kollara sahip büyük tekerleklere yer vermiş.

KleberSilva ise kendi çiziminde kırmızı bir kaporta, dış cephede daha az siyah detay, atletik bir arka kısım ve burada (boyutlarını küçülterek) Megane RS ile aynı arka tampon, difüzör ve egzoz çıkışına yer vermiş.

Yeni Clio RS’nin Megane Rs ile aynı motoru paylaşacağına dair haberler de var. Söz konusu 1.8 litre turbo dört silindirli motor Megane RS Trophy versiyonunda 300 PS (296 hp / 221 kW) gücünde, normal versiyonda ise güç çıkışı 20 PS daha düşük.

Aynı motorun 252 PS (248 hp / 185 kW) versiyonu Alpine A110’da da kullanılmıştı.

Son Güncelleme : 03 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo