BMW iNEXT yeni teknolojilerini karlı yollarda deniyor

Ototeknikveri     05 Şubat 2019 11:42

Yeni BMW iNEXT İsveç’te kış testlerinde görüntülendi. Yeni model, bu testlerle dört çekişli sürüş sisteminden şasi ve süspansiyon bileşenlerine kapsamlı şekilde optimize ediliyor.

BMW iNEXT yeni teknolojilerini karlı yollarda deniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni iNEXT BMW’nin Dingolfing fabrikasında 2021’de üretilmeye başlanacak. Yeni model otomatik sürüş, bağlantı ve elektrifikasyon özellikleriyle BMW’ye adeta çağ atlatacak.

 

En ekstrem koşullara dayanabilecek güce sahip olması için, iNEXT karla kaplı yollar ve donmuş göllerde test ediliyor, düşük sıcaklıklar ve bozuk yol koşullarına karşı mücadele veriyor.

Elektrikli motor, yüksek voltajlı pil ve soğutma sistemi için en önemli zorluk, bu bileşenlerin performansını olumsuz etkileyen soğuk hava. Mühendisler sıfırın altına düşen sıcaklıkların enerji depolama sistemini, şarj sürecini, elektriğin motora aktarımını, elektrik sistemine enerji tedariğini, ayrıca klimanın çalışmasını nasıl etkilediğini inceliyorlar.

Testler standart günlük trafik koşullarının çok ötesindeki zorlu koşullarda yapılıyor, böylece otomobilin her duruma hazırlıklı olması sağlanıyor. Direksiyon ve fren sistemleri de her türlü sürüş koşullarına adapte olabilecek şekilde optimize ediliyor.

Zorlu koşulların başarıyla üstesinden gelen BMW iNEXT, buzun üstünde ve karlar içinde kameralara poz vermeyi de ihmal etmedi.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo