2020 VW Passat yeni stili ve otonom teknolojisiyle çıktı

Ototeknikveri     06 Şubat 2019 10:58

Volkswagen Avrupa için güncellediği Passat modelini Cenevre Motor Show’dan hemen önce gün yüzüne çıkardı.

2020 VW Passat yeni stili ve otonom teknolojisiyle çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yaz Almanya’da satışına başlanacak 2020 Passat önceki modele benzeyen evrimsel bir tasarıma sahip. Yumuşak stil değişiklikleri arasında yeni ön tampon, revize edilen ön panjur ve IQ.Light adı verilen opsiyonel LED matrix farlar sayılabilir. Tasarımcılar ayrıca üç boyutlu LED farlar, yeni arka tampon ve sportif ikili egzoz sistemine yer vermişler.

 

Passat ayrıca boyutları 17 – 19 inç arasında değişen yeni tekerleklerle geliyor. Müşteriler Lapiz Blue, Bottlegreen ve Sandgold gibi yeni renk seçeneklerini sipariş verebiliyor.

 

Yeni multimedya sistemiyle güncellenen iç kabin

Kabinde yeni direksiyon, güncellenen döşemeler ve yeni renkler karşımıza çıkıyor. Analog saat kaldırılmış ve yerine aydınlatmalı bir Passat logosu konulmuş.

 

Diğer yenilikler arasında 11.7 inç dijital kontrol paneli de bulunuyor. Panelin grafik performansı geliştirilmiş, parlaklığı yükseltilmiş ve ekran daha yüksek çözünürlüğe kavuşmuş.

 

En önemli değişikliklerden birisi de MIB3 adı verilen yeni multimedya sistemi. 6.5, 8.0 ve 9.2 inç boyutlarında ekranlarla gelen multimedya sistemi entegre SIM kart, online bağlantı ve Wi-Fi erişim noktası özelliklerine sahip.

 

Multimedya sistemi aynı zamanda daha sezgisel menülere kavuşmuş ve doğal ses kontrollerini destekliyor. Sürücüler “Hello Volkswagen” diyerek sistemi aktive ettikten sonra “Hamburg’da Jungfernstieg’e gitmek istiyorum.” gibi daha karmaşık sesli komutlar verebiliyorlar. Böyle bir komut aldığında sistem otomatik olarak GPS yönergelerini çekiyor.

 

İphone kullanıcıları da artık Passat otomobillerini Apple CarPlay desteğiyle kullanabilecek. Bu sayede artık iPhone telefonun araca kabloyla bağlanmasına gerek kalmıyor.

 

Benzinli, Dizel ve Plug-in Hibrit seçenekler

Yeni Passat br dizi benzinli ve dizel motor seçeneğiyle gelecek. Benzinli seçenekler 1.5 litre TSI (148 hp / 150 PS) ve 2.0 litre TSI motorlardan oluşuyor. 2.0 litre TSI, 190 PS (187 hp) ve 272 PS (268 hp) olmak üzere iki farklı güç çıkışı seçeneğine sahip.

 

Dizel sevenler dört seçeneğe sahip. Bunlardan ilki yeni 2.0 litre TDI Evo 150 PS (148 hp) motor. Diğerleriyse 1.6 litre TDI (118 hp / 120 PS) ve iki farklı güç çıkışıyla (190 PS / 187 hp ve 240 PS / 236 hp) gelen 2.0 litre TDI motorlar.

 

Passat GTE seriye 13 kWh lityum iyon pilli, gelişmiş plug-in hibrit sistemle dönüyor. Bu sayede model daha uzun bir elektrikli sürüş mesafesi sunuyor (55 km).

 

GTE’nin hibrit sisteminde 1.4 litre TSI benzinli motor, elektrikli motor (113 hp / 85 kW) ve özel geliştirilen altı vitesli çift debriyajlı şanzıman bulunuyor. Bu donanımla otomobilin toplam güç çıkışı 215 hp (160 kW / 218 PS).

 

Daha gelişmiş sürüş yardım sistemleri

Passat’ın yeni sürüş yardım sistemleri arasında acil sürüş asistanı, adaptif seyir kontrolü ve tahmini seyir kontrolü özelliği bulunuyor. GPS verilerini kullanan tahmini seyir kontrolü, kavşaklara ya da virajlara yaklaşırken otomobili otomatik olarak yavaşlatabiliyor. Sistem ayrıca kamerayı kullanarak hız sınırı işaretlerini tanıyabiliyor otomobilin hızını buna göre ayarlayabiliyor.

 

Seyahat Asistanı özelliğiyse daha önceki Trafik Karışıklığı Asistanı’nın yerini alıyor. İkinci seviye otonom bir sistem olan Seyahat Asistanı, 210 km/s hıza kadar otomobili önemli bir sürücü müdahalesi olmadan sürebiliyor. Sistem yarı otonom olduğu için sürücünün ellerini direksiyonun üzerinde tutması gerekiyor. Eğer sürücü 10 saniye ellerini direksiyondan çekerse bir dizi uyarı sinyali veriliyor. Sürücüden yanıt alınamadığında otomobil kendini durdurabiliyor.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo