2020 Subaru Legacy: Stilde utangaç, teknolojide cömert

Ototeknikveri     07 Şubat 2019 11:28

Subaru yeni 2020 Legacy modelini Chicago Auto Show’da tanıttı. Yeni model, Toyota Camry, Honda Accord ve Mazda6 gibi otomobillerde rekabet edecek.

2020 Subaru Legacy: Stilde utangaç, teknolojide cömert
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dikkat çeken özellikler arasında yeni XT modelleri, 260 hp 2.4 litre turboşarjlı Boxer motor, 182 hp 2.5 litre Boxer motor, 11.6 inç tablet stili multimedya ekranı, daha yüksek kalite iç mekan ve yeni aktif güvenlik teknolojileri bulunuyor. 

 

2020 Legacy ilk bakışta önceki modelden farklı görünmüyor. Tasarımdaki hafif değişiklikler arasında geniş çamurluklar ve daha dinamik bir duruş için daha yüksek bagaj kapağı öne çıkıyor. Ayrıca otomobil yeni yan aynalarla geliyor. 

 

Otomobil 427 litre bagaj kapasitesi ve 3.55 cm daha uzun bagaj zeminiyle geliyor. 

 

Ufak stil değişikliklerinden daha önemlisi, yeni Touring ve güncellenen Sport modelleri. Touring yeni 2.4 litre turbo Boxer motor, Nappa deri döşeme, parlak siyah detaylar, krom kapı kolları ve saten tonunda metal kaplama yan aynalarla geliyor. 

 

Sport modeliyse 2.5 litre Boxer motor, özel arka tampon, parlak siyah şeritli ön panjur, parlak siyah yan aynalar, bagaj kapağı üzerinde rüzgarlık ve koyu renk metalik 18 inç alaşım jantlarla sunuluyor.

 

İçeride alümünyum pedallar ve kontrol paneli, kapı içleri, koltuklar, vites kolu ve deri kaplama direksiyonda kırmızı dikişler dikkat çekiyor.

 

Bugüne kadarki en gelişmiş Legacy

2020 Legacy’nin iç mekanı sadece daha lüks değil, aynı zamanda çok sayıda güvenlik ve bağlantı sistemiyle geliyor. Bu sistemlere erişim sağlayan 11.6 inç full HD dokunmatik ekran Premium, Sport ve Limited modellerinde standart olarak geliyor. 

 

Subaru Starlink araç içi teknolojisi Apple CarPlay ve Android Auto destekli akıllı telefon entegrasyonuna imkan veriyor. Sistem ayrıca yeni Starlink SmartDeviceLink uygulamaları, Bluetooth, ses akışı, AM/FM stereo, arka kamera, Sirius XM radyo, Travel Link, HD Radio ve havadan güncellemelerle geliyor. Araç içi Wi-Fi bağlantı, Starlink Concierge paketiyle restoran ve otel rezervasyonu, bilet satın alma, randevu düzenleme gibi işlemlere de olanak veriyor. 

 

Limited ve Touring versiyonları 10 farklı ayara ve bel desteğine sahip ön koltuklar, ayrıca koltuklar için üç farklı derecede ısıtma özelliğiyle geliyor. Touring modellerinde ön koltuklarda havalandırma ve direksiyon için ısıtma da sunuluyor. 12 hoparlörlü Harman Kardon lüks ses sistemi geniş ve ferah kabin atmosferini daha da hoş hale getriyor. 

 

Güvenlik özellikleri

Yeni Subaru Legacy’nin platformu eskisinden çok daha sağlam ve güvenli. Ayrıca otomobil daha düşük ağırlık merkezine sahip ve gövde ön ve yan çarpışmalarda enerjiyi %40 daha fazla absorbe edebiliyor.

 

EyeSight sürüş asistanı ve şerit ortalama fonksiyonu, DriverFocus dikkat dağınıklığı önleme sistemi, ön görünüm monitörü, direksiyon hareketlerine duyarlı LED farlar, otomatik fren, kör nokta tespiti, şerit değiştirme asistanı ve arkadan geçen trafik uyarısı gibi özellikler yeni modelin güvenliğini üst düzeye çıkartıyor. 

 

Subaru bu yıl yeni Legacy’nin Top Safety Pick+ güvenlik ödülünü almasını bekliyor.

 

Nihayet turboşarjlı motor

7. nesil Legacy turboşarjlı motorla gelen ilk Legacy modeli. 2.4 litre motor 260 hp güç çıkışı ve 375 Nm tork ile geliyor. Lineartronic CVT şanzımanın da yardımıyla, otomobil yaklaşık 6.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Subaru bu donanımla otomobilin şehirde 9.8 litre/100 km, otoyolda ise 7.3 litre/100 km yakıt tüketeceğini söylüyor. 

 

Subaru ayrıca hala turboşarj bulunmayan motorla da alınabiliyor. Bu seçenek de ilk olarak 2019 Forester modelinde çıkan 2.5 litre Boxer motor. Motorun güç çıkışı 182 hp, tork değeriyse 238 Nm. Bu donanımla otomobil 8.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Yakıt tüketimi şehirde 8.7 litre/100 km, otoyolda 6.7 litre/100 km.

 

2020 Subaru Legacy sonbaharda bayilere ulaşacak. Fiyat listesi önümüzdeki aylarda açıklanacak.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo