7 koltuklu 2020 Ford Kuga Avrupa’da Edge’in yerini alacak

Ototeknikveri     11 Şubat 2019 11:45

Ford’un pickup kamyonet ve SUV odaklı stratejisi sadece ABD ile sınırlı değil.

7 koltuklu 2020 Ford Kuga Avrupa’da Edge’in yerini alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford’un SUV modellere öncelik veren yeni stratejisi Avrupa’da da uygulanmaya başlanıyor. Öte yandan, kıtada tüm SUV’ler için işler yolunda gitmiyor. Ford geçen yıl 153.542 Kuga ve 111.856 EcoSport satarken, Edge satışları sadece 9527 adette kaldı. Edge satışları 2018’de bir önceki yıla kıyasla %41 azaldı.

 

Firmanın bu durumu Edge’in yerine yeni nesil Kuga’nın yedi koltuklu bir versiyonunu Avrupa’ya getirerek çözmeyi planladığı öğrenildi. Firma bu yıl Avrupa’ya en az iki yeni SUV getirecek. Bunlardan birisi EcoSport’un yerine gelecek Fiesta tabanlı model, diğeriyse Escape’i takip eden yeni Kuga olacak.

Yeni Kuga ilk kez yedi koltukla sunulacak. Firmanın daha sonra Avrupa’ya küçük Bronco ve Mustang benzeri bir stile sahip elektrikli crossover modellerini de getirmesi bekleniyor.

 

Ford’un Avrupa’da SUV seçeneklerini artırması gerekiyor. Firmanın geçen yıl bölgede satışlarının sadece %27’si SUV’lerden oluşuyordu. Bu tip araçların genel Avrupa piyasasındaki payı ise %35.

Firma geçtiğimiz ay 2023’e kadar bütçesinin %90’ını SUV’ler, pickup kamyonetler ve ticari araçların geliştirilmesi için ayıracağını açıkladı.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo