2019 Mazda3’ün SkyActiv-X motoru detaylandı

Ototeknikveri     13 Şubat 2019 11:19

Mazda’nın heyecan yaratan “kıvılcım kontrollü sıkıştırmalı yanma” teknolojisine sahip SkyActiv-X benzinli motorundan detaylar ortaya çıkmaya başladı.

2019 Mazda3’ün SkyActiv-X motoru detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da inovatif motor 181 PS (178.5 hp) güç çıkışı ve 222 Nm tork değeriyle sunulacak. Yayınlanan listede motorun silindir hacmi bulunmuyor ancak daha önceki haberlerde ABD’de 2.0 litre dört silindirli motor sunulacağı belirtilmişti.

 

Söz konusu değerlerin 2.0 litre motor için olup olmadığını bilmesek de, listede SkyActiv-X181’in manuel ve otomatik şanzımanla uyumlu olduğu belirtiliyor. Dört çekişli sürüş sisteminin de her iki şanzımanla opsiyonel olarak alınabildiği görülüyor.

 

Mazda SkyActiv-X motoru önce emisyon kurallarının daha katı olduğu ülkelerde çıkartacak. ABD versiyonunda emisyon standartlarındaki farklılıklar ve piyasa tercihleri nedeniyle farklı güç çıkışı ve tork değerleri olabilir.

 

Yeni yanma teknolojisi SkyActiv-X’in dizele benzer seviyede yakıt verimliliği sunmasını sağlıyor. Yüksek güç çıkışı ve yüksek yakıt verimliliği tüketicileri biraz daha fazla ödeyerek yeni motoru seçmeye ikna edebilir.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo