Roket gibi: 2020 BMW X3 M ve X4 M

Ototeknikveri     13 Şubat 2019 11:21

Dün erken saatlerde internete sızdırılan fotoğraflar sonrasında, BMW 2020 X3 M ve X4 M’yi ortaya çıkardı.

Roket gibi: 2020 BMW X3 M ve X4 M
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu nisan ayında üretime girecek olan yüksek performanslı modeller, 473 hp (352 kW / 479 PS) ve 598 Nm tork üreten yeni bir çift turbo 3.0 litrelik altı silindirli motorla çalışıyor. Sekiz vitesli M Steptronic şanzıman, arkaya eğilimli dört çekişli sürüş sistemiyle kullanılabiliyor.

 

Bu donanımla, X3 ve X4 M sadece 4.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 280 km/s.

 

Daha güçlü bir şey arayan sürücüler X3 ve X4 M Competition versiyonunu sipariş edebiliyor. Bu versiyonda 503 hp (375 kW / 510 PS) güç çıkışı ve 598 Nm tork değeri sunuluyor. Sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresi 4 saniyeye düşerken, en yüksek hız isteğe bağlı M Sürücü Paketi ile 284 km / s seviyesine çıkıyor.

 

Dört model de tam kapsamlı M ürünleri olduğundan, diğer performans yükseltmeleri ile birlikte sunuluyorlar. Süspansiyonda çeşitli geliştirmeler yapan mühendisler, ayrıca şasiyi güçlendirmeye odaklanmışlar. Bu çabanın bir parçası olarak, başka çeşitli düzenlemelerin yanı sıra, burulma direncini daha da artırmak için geniş bir arka destek ve modele özgü arka aks kontrol kolları eklenmiş.

 

Bunlarla birlikte, tüm modellerde Aktif M Diferansiyel, Adaptif M Süspansiyon ve değişken oranlı bir M Servotronic direksiyon sistemi sunuluyor. BMW ayrıca, önde 15,6 inç (395 mm) ve arkada 14,6 inç (370 mm) ölçülerinde havalandırmalı disklere sahip yüksek performanslı bir fren sistemine yer vermiş.

 

Crossover modelleri X3 ve X4 M40i'den farklılaştırmak için, her iki otomobil de siyah bir ön panjura ve daha büyük hava girişlerine sahip daha agresif bir ön fasyaya sahip. Alıcılar otomobillerde ayrıca aerodinamik ayna kapakları, özgün bir arka difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı bulacaklar.

 

Diğer güncellemeler arasında özel M rüzgarlıklar, yeni gövde rengi seçenekleri ve gri renkte cilalı 20 inç jantlar bulunuyor.

 

Competition versiyonları büyük ölçüde aynı özelliklere sahip olsa da bazı özgün dokunuşlar da var. Bunlar arasında parlak siyah detaylar, 21 inç jantlar ve siyah krom egzoz borusu ile M Sport egzoz sistemi sayılabilir.

 

Yılın ilerleyen zamanlarında müşteriler, arka difüzör ve ayna kapakları dahil olmak üzere bir dizi karbonfiber takviyeli plastik bileşen ekleyen, isteğe bağlı bir M Carbon dış cephe paketi siparişi verebilecekler.

 

İçeride sürücüler Vernasca deri spor koltuklar, alüminyum karbon yüzeyler ve deri kaplı spor direksiyon simidi bulacaklar. Ayrıca özel M gösterge paneli, özgün bir vites kolu ve orta konsolda diz koruyucular bulunuyor.

 

X3 M ve X4 M Competition versiyonlarının iç mekanları da benzer ancak özel logolar ve Merinos deri kaplama koltuklarla geliyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri'nde, modeller adaptif LED farlar, GPS navigasyon ve bir Harman Kardon ses sistemi ile donatılmış olacak. Alıcılar ayrıca Active Guard, Aktif Koruma, Aktif Sürüş Asistanı ve Önden Çarpışma Uyarısı dahil olmak üzere bir dizi sürüş yardım sistemine sahip olabilecekler.

 

Müşteriler ayrıca karbon fiber döşeme, head-up display ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi bir dizi farklı seçenek sipariş edebilecek. Ayrıca bir Sürüş Yardımı+ Paketi ve otomobile ısıtmalı ön ve arka koltukların yanı sıra ısıtmalı bir direksiyon simidi ekleyen bir Executive paketi de olacak.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo