Mini John Cooper Works GP Special 2020’de geliyor

Ototeknikveri     13 Şubat 2019 11:21

Mini John Cooper Works GP, 2017 yılında tanıtılan JCW GP konseptinin üretim modeli olarak 2020 yılında piyasaya çıkacak.

Mini John Cooper Works GP Special 2020’de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma sadece 3000 John Cooper Works GP otomobilin piyasaya sürüleceğini açıkladı. Yeni modelde turboşarjlı dört silindirli motor 300 hp üzerinde güç çıkışıyla geliyor. Mini, John Cooper Works GP’nin en hızlı ve en güçlü otomobili olacağını belirtiyor.

 

Otomobil son aylarda geliştirme sürecinde içindeydi ve yarış pistinde sınırlarını zorlamaya başladı. Pek çok araç sahibi JCW GP otomobilini sadece yollarda kullanacak olsa da, pistlerde yapılan testler Mini’nin süspansiyon sistemi, motor, aerodinamik ve ağırlık dağılımı bakımından iyileştirilmesini, böylece heyecan verici bir sürüş deneyimi sunmasını sağlıyor.

Otomobilin dört çekişli olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

 

Mini John Cooper Works GP, 2017’deki konsepte benzer olacak ancak bazı özellikleri sadeleştirilecek. Üretim modeliyle konsept arasındaki en belirgin benzerlik, içi kırmızı boyanmış ve her iki yanında “GP” logoları bulunan arka kanat olacak. Ayrıca otomobilin siyah ve gümüş kollu spor tekerlekler, ikili egzoz çıkışı ve agresif arka difüzör ile donatıldığı görülüyor.

 

2012’de üretilen önceki John Cooper Works GP, Nurburgring’i 8 dakika ve 23 saniyede tamamlamıştı. Yeni otomobille Mini 8 dakikanın da altına düşmeyi ve Honda Civic Type R ve Ford Focus RS’ye ciddi rakip olmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo