Taşıt Kredisi Kullanımı Azaldı

Ototeknikveri     13 Şubat 2019 11:21

BDDK ile ODD tarafından ulaşılan verilere göre taşıt kredisi kullanımında ve otomotiv sektöründe yavaşlama görülüyor.

Taşıt Kredisi Kullanımı Azaldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bankalardan kullanılmış olan taşıt kredilerinin geçtiğimiz sene 6,5 milyar liraya çekildiği ve otomotiv pazarında da yüzde 35,06 oranında daralma yaşandığı kaydedildi.

 

Yaşanmakta olan ekonomik krizin tüm sektörleri etkilediği gibi otomotiv sektörüne de etkisi olumsuz yönde oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Otomobil İthalatçıları Derneği (ODD) verileri çerçevesinde edinilen bilgilere göre 2018 yılında kullanılan taşıt kredisinin 2017 yılının sonuna oranla yüzde 9,4’lük bir azalma yaşadığı ifade edildi.

 

En fazla taşıt kredisinin kullanıldığı şehrin İstanbul olduğu tespit edilirken, toplam taşıt kredisi kullanımının yüzde 34’ünün de yine İstanbul’da gerçekleştiği kaydedildi. Şehirdeki taşıt kredi miktarının yıllık oranda yüzde 11,3’lük azalma yaşayarak 2 milyar 233 milyon 903 bin liraya düştüğü görüldü.

 

İstanbul’u yüzde 8,6 ile Ankara’nın ve yüzde 6,7 ile de İzmir’in izlediği bilgisine ulaşılırken, bu taşıt kredilerinin yarısının toplamda üç büyük şehirde kullanıldığı belirtildi. Aynı zamanda ODD verileri kapsamında da ülkedeki otomobil ile hafif arazi aracı toplam pazarının geçtiğimiz yıl bir önceki yıla oranla yüzde 35,06’lık daralma yaşadığı ve 620 bin 937 olduğu izlendi. 2017 yılında ise toplam pazar içinde 956 bin 194 aracın satışının gerçekleştiği hatırlatıldı.

 

Son Güncelleme : 14 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo