Apple otomobiller için yüz tanıma teknolojisinin patentini aldı

Ototeknikveri     17 Şubat 2019 11:29

Apple otomobilleri fiziksel anahtar olmadan açmaya yarayacak bir yüz tanıma sisteminin patentini aldı.

Apple otomobiller için yüz tanıma teknolojisinin patentini aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Apple’ın geliştirdiği bu teknoloji için 2017’de yaptığı başvuru geçtiğimiz 7 Şubat günü sonuçlandı. Patentte yüz tanıma özelliğinin kullanımı için iki yol tanımlanıyor. İlkinde, gerekli teknoloji otomobile kuruluyor ve kullanıcı sensörlerin önünde durarak yüzünün taranmasını sağlıyor, ardından kapıyı açarak içeri giriyor. İkinci yöntemde ise Apple akıllı telefonlara kurulan Face ID kilit açma özelliği kullanılarak otomobil açılabiliyor.

 

Yüz tanıma teknolojisi ayrıca farklı kullanıcıların müzik, koltuk pozisyonu, klima tercijleri gibi ayarlarını kaydederek hatırlayabiliyor.

 

Firmanın bu yeni teknolojiyi otomobillerde nasıl uygulayacağı ve pazarlayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Apple geçtiğimiz Ocak ayı sonunda otonom taşıtlar bölümü Project Titan’da 200 çalışanının işine son verdi ve bu olay firmanın otomotiv alanındaki çalışmaları için bir gerileme olarak yorumlandı.

 

Apple’ınkine benzer yüz tanıma teknolojileri daha önce başka firmalar tarafından da kullanılmıştı. Bunlardan birisi Faraday’ın Future FF91 prototipiydi. Öte yandan bu elektrikli otomobilin piyasaya çıkma ihtimali şimdilik çok düşük. Şu an benzer bir teknolojiyi hayata geçireceğini bildiğimiz tek örnek ise Çin’de piyasaya sunulacak yeni Hyundai Santa Fe. Bu araç yüz tanıma değil ancak parmak izi sensörlerini kapıları açmak ve motoru başlatmak için kullanabiliyor.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo