Honda İngiltere’deki fabrikasını kapatıyor

Ototeknikveri     18 Şubat 2019 11:15

Sky News’in haberine göre, Honda İngiltere’deki Swindon fabrikasını kapatacağını duyurmaya hazırlanıyor.

Honda İngiltere’deki fabrikasını kapatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncelleme: Honda CEO'su Takahiro Hachigo, Tokyo'da yaptığı açıklamada haberi doğruladı. Hachigo ayrıca Honda'nın Türkiye fabrikasında 2021'den itibaren Civic sedan modelinin üretiminin durdurulacağını ancak firmanın Türkiye'de faaliyet göstermeye devam edeceğini açıkladı. Konuyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

 

Haber sitesi Sky News, Japon otomobil üreticisinin İngiltere’deki fabrikasını 2022’de tamamen kapatacağını ve 3500 kişinin işsiz kalabileceğini yazdı. Honda’nın konuyla ilgili bugün resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

 

Eğer haber doğruysa Honda’nın Swindon fabrikasının kapanması İngiltere’nin otomotiv sektörünü olumsuz etkileyecek. Fabrika İngiltere’nin yıllık toplam 1.52 milyon adet araç üretiminin %10’unu oluşturuyor.

 

Fabrikada halihazırda tüm dünya piyasaları için Civic hatchback üretiliyor. Brexit sürecinin getirdiği belirsizlikler, ABD hükümetinin Avrupa’dan gelen otomobillere gümrük vergisini artırması, ayrıca Avrupa Birliği ile Japonya’nın Japonya’da üretilen otomobiller için gümrük vergisinin sıfırlanmasına yönelik bir anlaşma imzalaması gibi gelişmeler, Honda’nın kararında etkili oldu.

 

Haber İngiliz parlamenter Justin Tomlinson tarafından da bir tweet ile doğrulandı. Tomlinson, Honda’nın kararının Brexit’den daha çok global trendler ile ilgili olduğunu, 2021’e kadar üretimde değişiklik ya da işten çıkarma beklenmediğini belirtti.

 

Honda’ya yakın kaynaklar firmanın Avrupa genel merkezinin İngiltere’nin Bracknell kentinde faaliyet göstermeye devam edeceğini söylüyor.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo