Citroen Cenevre’ye elektrikli Ami One Concept ile geliyor

Ototeknikveri     19 Şubat 2019 10:48

Citroen 2019 Cenevre Motor Show’a geleceğin şehir ulaşımı vizyonunu sergileyen Ami One konseptiyle katılacak.

Citroen Cenevre’ye elektrikli Ami One Concept ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fuar için hazırlanan özel konsept 2.5 metre uzunluğunda, 1.5 metre genişliğinde ve 1.5 metre yüksekliğinde. Aracın ağırlığı 425 kg. Tam elektrikli Ami One azami 45 km/s hıza kadar çıkabiliyor, bu nedenle bazı ülkelerde sürücü ehliyeti olmadan da kullanılabilecek.

 

Lityum iyon pil zeminin altına yerleştirilmiş ve şarj istasyonlarında ya da duvar kutusuyla 2 saatte doldurulabiliyor. Bu iki saatlik şarj otomoble 100 km sürüş mesafesi kazandırıyor. Uzatma kablosu aracılığıyla otomobil standart ev prizlerine de bağlanabiliyor.

Citroen yayaların güvenliği için Ami One modeline hızına göre değişen özel bir uyarı sesi de eklemiş.

Otomobil kısa ya da orta vadeli olarak paylaşımlı şekilde kullanılabileceği gibi, istenirse pil bakımı ve park hizmeti dahil olmak üzere aylık ödemelerle bireysel şekilde de sahip olunabilecek.

Otomobilin kabini iki yolcu alabiliyor ve kabine ulaşmak için kapılar akıllı telefondan QR kod okutarak açılabiliyor. İçeri girildiğinde akıllı telefon özel yerine yerleştirildiğinde otomobil ile etkileşime geçiyor ve telefon ekranı otomobilin ekranına yansıtılıyor. Ami One, 5 inç dijital kontrol paneliyle geliyor.

Kullanıcılar akıllı telefonlarıyla uzaktan kalan şarj seviyesi, elektrik tüketimi ve başka bilgilere de erişebiliyorlar.

Son Güncelleme : 20 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo