Almanya ve Fransa'dan elektrikli otomobil atağı

Ototeknikveri     21 Şubat 2019 11:28

Berlin ve Paris "Yeni Avrupa Sanayi Politikası" için ortak beyanname konusunda görüş birliğine vardı. Almanya, Avrupa'da elektrikli otomobillere yönelik pil hücrelerinin Avrupa'da üretimi için Fransa ile birlikte 1 milyar 700 milyon euro destek verecek.

Almanya ve Fransa'dan elektrikli otomobil atağı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire ile başkent Berlin'de bir araya geldi.

 

Altmaier, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Berlin ve Paris'in "Yeni Avrupa Sanayi Politikası" için ortak beyanname konusunda görüş birliğine vardığını bildirdi. Bu politikanın en önemli kısımlarından birisini de elektrikli otomobiller oluşturuyor.

 

Avrupa'da elektrikli otomobil pili üretimi için Fransa ile birlikte 1 milyar 700 milyon euro destek vereceklerini belirten Altmaier, "Bu konuda özel sektör konsorsiyumları dahil ayrıntıların gelecek haftalarda açıklanmasını bekliyorum" dedi.

 

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire de Avrupa'da otomobil pili üretimine yönelik devlet yardımları için Avrupa Komisyonu onayını 1 Nisan'dan önce beklediklerini bildirdi.

 

Elektrikli otomobil üretiminde katma değerin önemli bir kısmını oluşturan pil hücresi tedariki, Avrupa sanayisi için büyük önem taşıyor. Elektrikli motorlar, benzinli motorlara göre daha az parça bulunduruyor.

 

Son yıllarda otomobil endüstrisinde çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD'den gelmesi Alman kamuoyunda tartışma konusu olurken, söz konusu pillerin dünyadaki en büyük üreticileri arasında Çinli CATL şirketi, merkezi Güney Kore'de bulunan LG Chem ve Samsung bulunuyor.

 

Elektrikli otomobiller için batarya piyasasının 2025 yılına kadar 250 milyar euroya ulaşması bekleniyor.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo