2020 Volvo XC90 yeni teknolojilerle ortaya çıktı

Ototeknikveri     22 Şubat 2019 08:17

Volvo’nun güncellenen XC90 SUV modeli yeni geliştirilen yakıt tasarruflu seçenekleri ve kinetik enerji geri kazanımı yapan fren sistemiyle tanıtıldı.

2020 Volvo XC90 yeni teknolojilerle ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

KERS sistemi ve Volvo’nun mevcut yanmalı motorlarıyla birlikte gelen yeni “B” serisi hibrit sistemler %15 daha fazla yakıt tasarrufu ve düşük emisyon vadediyor.

 

KERS sistemi yakıt tüketimini ve emisyonu azaltmak için frenden çıkan kinetik enerjiyi depolayarak kullanıyor. Yeni “B” serisi hibrit versiyonlar, XC90’ın mevcut T8 Twin Engine plug-in hibrit seçeneğini tamamlayacak.

 

Yumuşak görsel değişiklikler

Güncellenen XC90 teknoloji ve donanım bakımından yenilikler sunsa da görsel bakımdan çok değişmedi. Yeni tekerlekler, yeni renk seçenekleri ve modern ön panjur tasarımı dışında önemli bir görsel farklılık yok. Zaten ödüllü bir tasarıma sahip otomobilde bu başarılı formül korunmuş.

 

İç mekanda farklı koltuk konfigürasyonları geliyor. Dört koltuklu Excellence versiyonunun ve standart yedi koltuklu sistemin yanı sıra şimdi altı koltuklu konfigürasyonla da alınabilecek. Ayrıca kabinde yünlü karışım da dahil olmak üzere yeni bazı materyaller kullanılmış.

 

Yeni teknolojiler

2020 XC90 Şehir Güvenliği ve Kör Nokta Bilgilendirme Sistemiyle geliyor. Volvo Şehir Güvenliği ve otomatik frenin yayaları, bisikletlileri ve büyük hayvanları tanıyabilme özelliğiyle piyasada hala benzersiz olduğunu belirtiyor.

 

Volvo XC90’a ayrıca Karşı Şeritten Kaçınma (Oncoming Lane Mitigation) sistemi eklemiş. Arkadan Geçen Trafik uyarısı da artık otomatik frenle birlikte çalışıyor.

 

Sensus multimedya sistemi de güncellemeden nasibini almış. 2020 XC90’ın multimedya sistemi artık Android Auto, Apple CarPlay ve müzik çalma hizmeti Spotify ile entegre çalışıyor.

 

Volvo yeni modelin üretimine Mayıs ayında İsveç’teki Torslanda fabrikasında başlayacak. Siparişler ise şimdiden alınmaya başlandı.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo