Yüksek performanslı yeni hibrit SUV’nin habercisi: CUPRA Formentor

Ototeknikveri     22 Şubat 2019 11:09

Cupra yeni Formentor SUV Coupe konseptini Cenevre Motor Show öncesinde tanıttı.

Yüksek performanslı yeni hibrit SUV’nin habercisi: CUPRA Formentor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept şeklinde lanse edilse de, yeni Cupra Formentor bir süre önce Seat’dan ayrılan markanın ilk bağımsız modeli olarak üretime hazır görünüyor. Yeni coupe crossover gücünü toplam 242 hp (245 PS) güç çıkışı ve 50 km elektrikli menzil sunan plug-in hibrit sistemden alıyor.

 

Agresif bir dış tasarıma sahip yeni Cupra Formentor dinamik hatları ve gövde boyunca devam eden güçlü karakter çizgileriyle dikkat çekiyor. Yeni ön fasya Seat Leon’u andırırken, arka kısımda farlar Cupra’nın tanımıyla “sonsuz ışık konsepti” sunan LED şeritle birbirine bağlanıyor.

 

Cupra henüz yeni plug-in hibrit sistemin tüm detaylarını vermese de, çift debriyajlı şanzıman ve diferansiyel kilidi ile sunulacağı açıklandı. Yeni Cupra Formentor en üst düzey dinamikler sunmak için tasarlanmış ve adaptif süspansiyonun yanı sıra progresif direksiyon sistemiyle geliyor. Sürücü koşullara göre farklı sürüş modları arasında seçim yapabiliyor.

 

Kabinde yüksek kalite materyaller dikkat çekiyor. Deri ve karbon spor koltuklar, Cupra direksiyon simidi, koyu krom ve parlak siyah detaylar öne çıkan özellikler arasında. Dijital kontrol paneli ve oldukça büyük 10 inç multimedya ekranı (dokunmatik) konsola hakim. DSG şanzımanın vites kolu da yeni hazırlanmış.

 

Yeni Cupra Formentor’un lansmanı Cenevre Motor Show’da yapılacak. Otomobilin üretim versiyonunun 2020’de satışa çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo