Otomotiv sektörüne 60 ay vadeli kredi müjdesi!

Ototeknikveri     24 Şubat 2019 11:55

BDDK Başkanı Akben "Fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan taşıt alımı amacıyla kullandırılacak kredilerde vade 48 aydan 60 aya yükselecek" dedi.

Otomotiv sektörüne 60 ay vadeli kredi müjdesi!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Kredi kartlarında taksit sınırı ve bireysel tüketici kredilerinde vade uzatımı yönünde çalışma yaptıklarını anlatan Akben, "İhtiyaç kredilerinde vade 36 aydan 60 aya çıkacak" ifadesini kullandı.


Akben "Fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan taşıt alımı amacıyla kullandırılacak kredilerde vade 48 aydan 60 aya yükselecek. Halihazırda 6 ay olan bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesini 12 ay olarak yeniden düzenliyoruz. Banka kredilerinde vadelerde yapacağımız değişiklik finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri için de aynen geçerli olacak." diye konuştu.

ÖTV ve KDV indirimlerinin bile çare olamadığı otomotiv sektöründeki daralma endişe yaratıyor. Geçtiğimiz ay yayınlanan ODD verilerine göre Türk otomotiv piyasası yüzde 40'ın üzerinde bir küçülme yaşadı. Akben bu çalışmaların bireysel tüketicilerin elini rahatlatacağını ve iç talebin canlanacağını vurguladı.

Son Güncelleme : 25 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo