VW T-Roc R tanıtıldı: 300 PS gücünde, 4.9 saniyede 0’dan 100’e çıkıyor

Ototeknikveri     25 Şubat 2019 11:39

Yakın zamana kadar performans odaklı SUV’ler sadece lüks otomobil markalarına özeldi. Şimdiyse ana akım otomobil markaları da bu pastadan pay almak istiyor. Yeni VW T-Roc R da bunun göstergesi.

VW T-Roc R tanıtıldı: 300 PS gücünde, 4.9 saniyede 0’dan 100’e çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek hafta Cenevre Motor Show’da tanıtılacak T-Roc R, Volkswagen R tarafından geliştirilen ilk SUV. Otomobil Golf R ile hemen hemen aynı güce sahip.

 

Otomobil 2.0 litre TSI turbo dört silindirli motorla geliyor. Motorun güç çıkışı 300 PS (296 hp), tork değeriyse 400 Nm. Bununla birlikte 7 vitesli DSG çift debriyajlı otomatik şanzıman ve standart 4Motion dört çekişli sürüş sistemi geliyor. Bu motor sayesinde yeni model oldukça etkileyici bir performans sunuyor.

 

Otomobil bu donanımla 4.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor, azami hızıysa 250 km/s olarak sınırlandırılmış. Motorun yanı sıra yeni modelin performansının artması için alçaltılmış süspansiyon, viraj alma yeteneklerini geliştiren standart progresif direksiyon ve Golf R modelinden gelen 17 inç fren sistemi eklenmiş.

 

Otomobilde yeni bir “Yarış” sürüş modu ve Elektronik Stabilite Kontrolü’nü manuel olarak kapatma özelliği de bulunuyor.

 

Volkswagen T-Roc R stiliyle de performans potansiyelini yansıtıyor. Özgün ön panjur parlak alüminyum bir şeritle çerçeveleniyor, büyük tamponlar, büyük ön ve arka hava girişleri, dörtlü egzoz çıkışı ve özel 18 inç Spielberg alaşım jantlar dikkat çeken özellikler arasında. Opsiyonel olarak, müşteriler 19 inç Pretoria jantlar ve 235/40 R19 lastikleri de ekleyebiliyorlar.

 

Diğer küçük stil değişiklikleri arasında krom ayna kapakları, tavan rüzgarlığı, daha geniş tekerlek kemerleri, siyah fren kaliperleri ve kaportayla aynı renkte kapı eşiği eklentileri bulunuyor. Müşteriler siyah renkte tavan seçeneğine de sahip.

 

İç mekanda T-Roc R sportif detaylarla geliyor. Üzerinde vites geçiş kolları olan çok fonksiyonlu direksiyon, siyah tavan döşemesi ve paslanmaz çelik pedallar dikkat çeken özellikler arasında. Standart T-Roc ile kıyaslandığında, performans versiyonu beyaz ambiyans aydınlatması, Shadow Steel “R” kaplamalar, ArtVelours mikrofiber koltuk minder destekleri, plastik malzemenin altında özel köpük dolgular, ayrıca Nappa deri döşeme ve karbon yüzeyler gibi seçenekler ile farklılaşıyor.

 

Yayınlanan fotoğraflar Volkswagen tarafından “üretime yakın konsept otomobil” olarak tanımlandı ancak otomobilin tamamlandığı ve önümüzdeki aylarda son halinin de bu şekilde görüneceği rahatlıkla söylenebilir.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo