Yeni Peugeot 208 beklenen her şeyi veriyor

Ototeknikveri     25 Şubat 2019 11:39

Yeni 2019 Peugeot 208, Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki global lansmanından hemen önce ortaya çıktı.

Yeni Peugeot 208 beklenen her şeyi veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hafta sonunda internete sızan fotoğraflar bize yeniden tasarlanan süpermini modele ilk bakış fırsatını sundu ve bu yeni görüntüler arabayı tüm görkemiyle ortaya çıkardı. Yeni model, şık, cesur ve sıradışı ama çekici bir görünüme sahip; tam da karakter sahibi bir küçük otomobilin olması gerektiği gibi.

 

Yeni Peugeot 208, şirketin Ortak Modüler Platformu (CMP) tarafından destekleniyor ve önceki modele göre 30 kg daha hafif. Ağırlık tasarrufunun yanı sıra Peugeot, yeni platformun gürültü, titreşim ve sertlik seviyelerinin azalmasına katkıda bulunduğunu söylüyor.

 

Yeni 208 gücünü 1.2 litrelik bir turboşarjlı benzinli motordan alıyor. Müşteriler isterlerse 1,5 litrelik dört silindirli dizel motoru da seçebiliyor. 1,2 litrelik benzinli motor 75 beygir gücüne sahip ve sadece beş ileri manuel şanzımanla eşleştirilebiliyor. Dizel motor, 100 hp güç çıkışı ve altı vitesli bir manuel şanzımanla geliyor. Yakın gelecekte, Peugeot, altı ileri manuel veya sekiz ileri otomatik şanzımanla 100 hp benzinli bir model ve yalnızca sekiz vitesli şanzımanla satılan, üst donanım seviyesi 130 hp bir model sunacak.

 

Tamamen elektrikli bir versiyon da var

Ayrıca, Fransız üretici, yeni model için e-208 adındaki tamamen elektrikli bir versiyon da geliştirdi. Bu model, 50 kWh pil takımı ve 136 hp güç çıkışı ve 260 Nm tork sunan elektrikli motorla 8,1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. 50 kWh pil takımı zeminin altına yerleştirilmiş ve Peugeot e-208'e WLTP prosedürüne göre 340 km gibi etkileyici bir menzil sağlıyor. Elektrikli 208, sadece 30 dakikada pili yüzde 80 kapasiteye ulaştırabilen 100 kW hızlı şarjı destekliyor.

 

Görünüm bakımından, yeni 208, kesinlikle 508'e benziyor. Örneğin, farlar benzer verev şeritlere sahip ve zarif ön ızgara dikkat çekiyor. Arka lambalar renklendirilmiş. Donanım seviyelerine bağlı olarak bir dizi farklı tekerlek seçeneği de sunuluyor.

 

Süpermini ayrıca yeni güvenlik teknolojilerine de sahip. Bunlar arasında Dur & Kalk özelliğiyle Adaptif Seyir Kontrolü, Şerit Konumlandırma Yardımcısı, Full Park Asistanı, Otomatik Acil Durum Fren Desteği, Aktif Şerit Tutma Yardımı, Sürücü Dikkat Seviyesi İzleme, Hız Sınırı Tanıma özelliği, Aktif Kör Nokta İzleme ve genişletilmiş trafik işaretleri tanıma özelliği sayılabilir.

 

Yeni Peugeot 208'in kabini içerisinde, otomobil üreticisinin i-Cockpit bilgi-eğlence sistemi, dijital gösterge paneli, sahte karbon fiber detaylar ve 508 gibi küçük bir direksiyon simidi bulunuyor.

 

Peugeot, Mart ayının sonundan itibaren yeni 208 için rezervasyonları kabul etmeye başlayacak, kesin siparişler ise yaz aylarında alınacak.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo