Tesla'nın tek seferlik özel çalışması Model S Shooting Brake Cenevre'ye gelecek

Ototeknikveri     26 Şubat 2019 11:38

Hollandalı şirket RemetzCar’ın geliştirdiği Tesla Model S Shooting Brake, 5 Mart'ta açılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Tesla'nın tek seferlik özel çalışması Model S Shooting Brake Cenevre'ye gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla Model S için Shooting Brake versiyonu elektrikli otomobillere ve Shooting Brake tipi otomobillere ilgisi olduğu anlaşılan Floris de Raadt adlı bir şahıs tarafından sipariş edildi. Başlangıçta RemetzCar tarafından bir kereye mahsus olmak üzere tasarlanan otomobilden, 20 adet daha üretileceği açıklanmıştı.

 

Ancak, şirket artık faaliyette değil ve araç aslında üretime girmeyecek. De Raadt ise şu anda dünyanın herhangi bir yerinde başka örneği bulunmayan, tek Model S Shooting Brake otomobile sahip.

 

Fotoğraflardan anlaşılacağı üzere, araç büyük bir otomobil üreticisinin standartlarına uygun, birinci sınıf bir ürün gibi görünüyor. Otomobilin dört kapılı olması Shooting Brake unvanını bir parça baltalıyor (normalde bu tip araçlar iki kapılı oluyor), ancak şık ve agresif tavan çizgisi ve arka cam çok ilginç bir tasarıma sahip.

 

De Raadt, RemetzCar'ın 2016'da yarattığı Model S tabanlı cenaze arabasından esinlenerek Tesla Model S Shooting Brake sipariş etmeyi düşündü. Cenaze arabası, stil açısından pek başarılı değildi ancak De Raadt'a ilham vermesi ve Shooting Brake'in yaratılması iyi olmuş gibi görünüyor.

 

Model S sedan otomobili bir Shooting Brake'e dönüştürmenin araç sahibine ne kadara mal olduğunu bilmiyoruz ancak bunun ucuz olmadığı açık. Model S'in başka yorumlarını da etrafta görebilmek iyi olurdu ancak şirket artık faaliyette olmadığı için, başka birisi daha bu işe soyunmadığı sürece, bu şansı kaçırdık.

 

Porsche yeni çıkacak Taycan elektrikli sedan modelin bir Sport Turismo versiyonunu da yapacak. Belki Taycan'ın bu özel versiyonu ve bu özel Model S, Elon Musk'a yeni bir şeyler için fikir verebilir.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo