Mercedes-Benz EQC batarya bekliyor

Ototeknikveri     26 Şubat 2019 11:39

Bu yaz üretimine başlayarak 2020'de müşterilere teslim edileceği duyurulan Mercedes'in EQC elektrikli SUV modeli beklenmedik bir sorunla karşılaştı.

Mercedes-Benz EQC batarya bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz için batarya tedarik edecek şirketin teslimatların gecikeceğini bildirmesi üzerine ünlü marka EQC'nin çıkış takviminde değişiklik yaptı. Bazı teslimatların zamanında yetiştirileceği ancak üretimin en az 3 ay kadar gecikeceği bildirildi. Bu durum, Alman şirketin en yakın rakiplerinin birkaç ay gerisinde kalmasına neden olacak.

 

Batarya tedarik sorununu Jaguar da I-Pace modelinde yaşıyor. Batarya üretiminin Uzakdoğu ülkelerinin hakimiyetinde olması özellikle Avrupalı markaları zorluyor. Avrupa Birliği kıtada bu konuda yapılacak yatırımları artırmak için çabalasa da hala gereken düzeye ulaşabilmiş değil. Özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde elektrkli otomobiller için batarya üretecek yeni fabrikalar açılması planları yapılıyor.

 

Bataryaların maliyeti, boyutları ve kapasiteleri elektrikli otomobillerin yaygınlaşması önündeki engellerden biri olarak duruyor ve hem otomobil hem de teknoloji firmaları batarya teknolojilerini iyileştirmek için Ar-Ge çalışmalarına büyük harcamalar yapıyor. 

Son Güncelleme : 27 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo