2020 Opel Corsa nihayet geliyor

Ototeknikveri     26 Şubat 2019 11:39

Fransız PSA Grubu, Opel ve Vauxhall markalarını 2017'de satın aldığında, yeni nesil Corsa'nın geliştirme süreci neredeyse bitmişti.

2020 Opel Corsa nihayet geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak, orijinal 2020 Corsa projesi bir GM platformuna dayandığından, PSA onu iptal etmek ve yeni nesil Peugeot 208 ile aynı CMP mimarisinde tamamen yeni bir versiyonunu geliştirmek zorunda kaldı.

 

Opel bugüne kadar Corsa F prototiplerini gözlerden uzak tutmak için çok uğraştıysa da, ilk defa casus fotoğrafçılar aracı kış testlerinde yakaladı.

 

Fotoğraflarda görüldüğü gibi, her ne kadar boyutlarında bazı benzerlikler olsa da 2020 Corsa sadece Peugeot 208'in Opel logolu bir versiyonu olmayacak. Corsa'nın artık imzası haline gelen bazı stil özelliklerini koruduğu görülüyor. Mevcut model, 2006'da çıkan Corsa D'nin makyajlı haliydi ve artık yenilenme zamanı gelmişti.

 

Dış cepheyi tamamen saran kamuflaj yeni Corsa'nın temel tasarım ayrıntılarını gizlemek için iyi bir iş çıkarsa da, biraz daha geniş ve daha alçak gövde ve dik arka pencere sayesinde, eski modelden daha dinamik oranlara sahip olduğunu açıkça görüyoruz. Fotoğraflanan prototip beş kapılı hatchback tipindeydi. Şimdilik, model için üç kapılı bir gövde stili onaylanmadı.

 

2020 Corsa, Puretech turboşarjlı üç ve dört silindirli benzinli motorlar da dahil olmak üzere yeni Peugeot 208 ile güç aktarma organlarını paylaşacak. Dizel motorlarla ilgili herhangi bir karar açıklanmadı, ancak otomotiv endüstrisindeki mevcut trendler göz önüne alındığında, yeni Corsa'nın özellikle dizelden uzak durması bizi şaşırtmazdı. Yeni modelin tamamen elektrikli bir versiyonu da olacak.

 

Opel'in Eylül ayında Frankfurt Motor Show'da yeni Corsa'yı tanıtması bekleniyor. Standart modelin satışlarının Aralık 2019'da başlaması beklenirken, elektrikli Corsa ise 2020'nin ortalarında satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 27 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo