Yeni nesil elektrikli şehir otomobili: Honda e Prototype

Ototeknikveri     27 Şubat 2019 11:51

Honda'nın Avrupa'ya yönelik ilk elektrikli otomobili için bekleyiş neredeyse bitmek üzere. Firma Cenevre Otomobil Fuarı'nda üretime yakın bir konsept tanıtacak.

Yeni nesil elektrikli şehir otomobili: Honda e Prototype
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda e Prototype adı verilen çalışmasının ilk dış çekimlerini yayınladı. Yeni otomobilin 2017'de tanıtılan Urban EV konseptine oldukça benzediği görülüyor. Yine de Urban EV kadar dramatik görünmediğini belirtmek gerek. Honda, e Prototype'ın Urban EV'den evrimleştiğini ancak yakından bakıldığında bazı önemli farklılıkların olduğunu söylüyor.

 

Örneğin, yeni modelde arka kapıların kolları gizlenmiş ve önde daha küçük, önden menteşeli kapılar bulunuyor. Sonuç olarak, otomobilin genel oranları sportif olmaktan ziyade daha pratik bir yaklaşıma yöneliyor. Bir diğer büyük değişiklik, konseptin kare arka lambalarının yerini öndeki farlarla uyumlu yuvarlak lambaların almış olması.

 

Sevimli ve arkadaş canlısı görünümünün yanı sıra, Honda e Prototype aynı zamanda teknoloji meraklısı. Geleneksel yan aynaların yerini alan kompakt kameralar ve gizli kapı kolları bu segment için benzersiz özellikler.

Kaputun üzerindeki siyah şeyin ne olduğunu merak ediyorsanız, şarj noktası da burası. Honda otomobilin her iki tarafından da kolayca erişilebilir olması için bu konumu seçmiş. Şarj portu, sürücüyü karşılamak ve pilin şarj durumunu bildirmek için cam kapaktan görülebilen LED aydınlatma ile geliyor.

 

Siyah panellerden bahsetmişken, ön ve arka lambalar arasındaki içbükey paneller Urban EV konseptine açık bir gönderme. Maalesef, bunlar konseptte olduğu gibi bilgilendirme ekranı olarak çalışmıyorlar ve sadece dekoratif amaçlı bulunuyorlar.

200 km'den fazla menzil ve arka tekerlekleri süren güçlü bir elektrikli motor

Neo-retro havası, otomobilin fonksiyonlarının çoğunu bünyesinde toplayan özelleştirilebilir iki bölümlü yatay ekranın sağladığı minimalist yaklaşımla kabinin içinde devam ediyor. Ayna vazifesi gören kameralardan gelen görüntünün yansıtıldığı ekranlar, gösterge panelinin her iki ucuna entegre edilmiş. Orta dikiz aynasının yerini de bir kamera almış.

 

Honda, düz zemin sayesinde iç mekanın geniş olduğunu söylüyor. Ayrıca, melanj tarzı kanepe kumaşı ve çağdaş evlerde sıkça görülen başka baz malzemeler kullanılarak kabinin “rahat bir salon hissi” yaşatmasının amaçlandığı belirtiliyor.

 

Honda, otomobilin boyutlarını henüz açıklamadı ancak e Prototype'ın “nispeten uzun dingil mesafesi, geniş tekerlek izi ve kısa sarkıntılar ile olağanüstü şehir içi manevra kabiliyeti ve dinamik sürüş özellikleri” sunacağını belirtmekle yetindi.

Otomobilin sevimli görünümünün altında elektrikli otomobillere özel arkadan çekişli bir platform bulunuyor. Honda'nın ifadesiyle, otomobil “yeni nesil küçük otomobil performansı için arka tekerlekleri süren güçlü bir elektrikli motor ile eğlenceli ve duygusal bir deneyim” sunuyor.

 

200 km'den fazla sürüş menzili ve 30 dakika içinde pili yüzde 80 dolduran hızlı şarj işlevi de yeni modelin açıklanan özellikleri arasında. Honda, özel elektrikli otomobil platformunun “kentsel ortamlar için mükemmel bir verimlilik, performans ve kolay kullanım” sunduğunu da belirtti.

 

Honda e Prototype bu yıl sona ermeden üretime girecek.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo