Polestar 2 Sedan, Tesla Model 3'ün Karşısına Çıkmaya Hazır

Ototeknikveri     27 Şubat 2019 11:51

Bugün Polestar resmi olarak ikinci modelinin perdelerini kaldırdı ve gözler önüne serdi. Otomobilin fotoğrafları daha önce internete sızdığı için aslında neyle karşılaşacağımızı önceden biliyorduk.

Polestar 2 Sedan, Tesla Model 3'ün Karşısına Çıkmaya Hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo’nun CMA platformunu kullanan yeni Polestar 2'nin silueti firmanın üç yıl önce tanıttığı 40.2 konseptine oldukça benziyor. Tesla Model 3 ile rekabet etmek üzere tasarlanan Polestar 2'nin, boyutlarının Tesla'nın bu en küçük arabasıyla benzer boyutta olduğu görülüyor.

 

Tekerlek kemerlerinde ve tamponların alt kısımlarında plastik kaplamalarla gelen "Cross Country" paketi sayesinde, otomobilin bir sedan için normalin üzerinde yerden yüksekliğe sahip olması dikkat çekiyor. Ayrıca performans paketiyle otomobil Öhlins amortisörler, Brembo frenler ve 20 inç dövme tekerleklere kavuşuyor. Pakette altın emniyet kemerleri, fren kaliperleri ve valf başlıkları da bulunuyor.

 

Farlar, Volvo'nun tanıdık “Thor çekici” (Thor's hammer) imzasını benimserken, arka lambalarda “ıstakoz kıskacı” görünümü var. Bununla birlikte, Concept 40.2'den farklı olarak, arka farlar otomobilin tüm genişliğini kaplayan bir LED ışık şeridi ile birleşiyor.

 

Sedan otomobil, Polestar'ın ilk tamamen elektrikli modeli, ondan önce gelen Polestar 1 ise plug-in hibrit sisteme sahipti. Polestar 2 toplam 402 hp (300 kW) güç çıkışına sahip iki elektrikli motorla gelecek ve 78 kWh pil paketiyle 500 km sürüş menzili sunacak.

 

Polestar yeni modeli İsveç’in Göteborg kentinde özel bir etkinlikle tanıttı. Etkinlik internet üzerinden de yayınlandı. Polestar 2 önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda da yer alacak. Otomobilin üretimin ilk 12 ayında özel “Launch” versiyonuyla sunulacağı, bu versiyonun Almanya’da 59.000 euro, ABD’de 63.000 dolar fiyatla satılacağı açıklandı. Otomobil ilk etapta Çin, ABD, Kanada, Almanya, Hollanda, Norveç, İsveç ve İngiltere’de sunulacak.

 

Yeni model ayrıca Google'ın Android arayüzünü kullanan bilgi eğlence sistemine sahip dünyanın ilk otomobili olacak. Bu nedenle, 11 inç dokunmatik ekranlı sistem standart olarak Google Asistan, Haritalar ve Google Play Store gibi popüler hizmetler de sunacak.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo