Jaguar elektrikli otomobillere yönelebilir

Ototeknikveri     28 Şubat 2019 11:15

Jaguar Land Rover bir çok zorlukla karşı karşıya ve bu da Discovery SVX ve Range Rover SV Coupe modellerinin sonlandırılmasına yol açtı.

Jaguar elektrikli otomobillere yönelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu modeller tekrar yola çıkamayacak olsa da, Jaguar'ın coupe modelleri için hala bir gelecek olduğu anlaşılıyor. Top Gear'a konuşan Jaguar tasarım direktörü Ian Callum, “Ürünlerimiz arasında her zaman bir Jaguar iki kapılı coupe olacak, çünkü bu bizim kim olduğumuzun hikayesi ve hikayesi olmayan bir marka oluşturamazsınız” dedi.

 

Callum, az sayıda satsalar bile, coupe otomobilleri marka için “vazgeçilmez" olarak niteledi. Geçtiğimiz yıl, F-Type satışları Amerika Birleşik Devletleri'nde 2.268 adede geriledi ve bu rakam 2017'den yaklaşık %50 daha düşüktü.

 

Düşük satışlar, coupe ve cabrio otomobillerin geleceğini zora sokabilir ve bu da BMW ve Toyota'nın Z4 ve Supra için güçlerini birleştirmesinin nedenlerinden birisi. Ayrıca, bu Mercedes'in neden satışların yıllarca düşük seyretmesinden sonra SLC'yi sonlandırmaya karar verdiğini açıklamaya da yardımcı olabilir.

Callum, açıklamasında “Coupe piyasası daha zor, daha niş” dedi. Tasarımcı ayrıca düşük satışların, XE'nin Audi A5, BMW 4 Serisi ve Mercedes C Serisi Coupe ile rekabet için bir coupe versiyonla çıkmamasının sebeplerinden biri olduğunu öne sürdü.

 

Callum'un, şirketin bir sonraki coupe modeli hakkında söyleyecek fazla bir şeyi yoktu, ancak söylentiler, yeni nesil F Type'ın bir elektrikli versiyondan BMW kaynaklı ikiz turbo V8'e kadar her şeyi sunabileceğini yönünde. Söylentilerin ne kadar gerçek olduğunu göreceğiz, ancak Callum'a göre de elektrikli bir güç aktarma organı kullanılması mümkün. Tasarımcı sözlerini "Sanırım sonunda hepimiz elektrikleneceğiz. Bu kaçınılmaz." diye noktaladı. Callum spor otomobiller için bu sürecin biraz daha farklı olabileceğini de belirtti.

Son Güncelleme : 01 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo