Tata Motors, Jaguar Ve Land Rover'ı Satacağı İddiasını Reddetti

Ototeknikveri     03 Mart 2019 11:45

Tata Motors, son zamanlarda sorunlar yaşayan Jaguar ve Land Rover markalarının satılacağını söyleyen haberleri reddetti.

Tata Motors, Jaguar Ve Land Rover'ı Satacağı İddiasını Reddetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bloomberg’de çıkan ilk haberde, Hintli şirketin bu iki markayı tamamen devretmek, bir azınlık hissesi satmak veya masrafları düşürmek amacıyla JLR için bir ortak bulmak gibi seçenekleri düşündüğü belirtilmişti.

 

Ancak Tata Motors sözcüsü Reuters’e “Tata Motors’un JLR’deki hissesini elden çıkarmak istediğine dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını” söyledi.

 

Bloomberg'in firma içinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Tata Motors danışmanlarla henüz erken aşamalarda olan özel görüşmelerde bulunuyor ancak bu görüşmeler bir yere varmayabilir. Firmanın JLR'nin kontrolünden vazgeçmekte isteksiz olduğuna ve bunun yerine stratejik bir ortak veya ulusal varlık fonu gibi bir çözüm arayabileceğine inanılıyor.

 

Tata Motors şu anda 2018’in son çeyreğinde 4.1 milyar dolar zararda olan Jaguar Land Rover’ın yüzde 100’üne sahip. Jaguar, Çin'deki satışların azalması ve Avrupa'da dizel modellere olan talebin hızla düşmesinden olumsuz etkilendi. Ayrıca, JLR, Brexit sürecindeki belirsizlik nedeniyle işgücünde yüzde 10 kesintiye gideceğini açıkladı.

 

Geçtiğimiz ay Jaguar Land Rover, şartların tahvil piyasasından borçlanmak için uygun olmadığını, alternatif fon kaynakları aradığını söyledi. Elektrikli araçların geliştirilmesine yönelik olarak şu anda çok fazla para harcayan firmanın, vakti geçen tahvilleri yenilemek için 14 ayda 1 milyar dolar toplaması gerekiyor.

Son Güncelleme : 04 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo