Tesla Mağazalarının Birçoğunu Kapatacak ve Online Satışa Geçecek

Ototeknikveri     03 Mart 2019 11:45

Tesla tartışmalı perakende modelinden uzaklaşıyor ve bundan sonra yalnızca internet üzerinden araç satmayı hedeflediğinden, ABD'deki mağazalarının çoğunu kapatacak.

Tesla Mağazalarının Birçoğunu Kapatacak ve Online Satışa Geçecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobil üreticisi şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde birçoğu alışveriş merkezlerinde bulunan yaklaşık 120 mağaza işletiyor. Yıllar boyunca, Tesla, ülke genelinde mağazalarının varlığını genişletmek için yetkililer ve geleneksel bayilerin destekçileri ile mücadele etti.

 

Uzun zamandır beklenen 35.000 $ fiyatlı Model 3'ün siparişe açıldığını bildiren Tesla'dan yapılan açıklamada, mağazaları kapatmanın araçların maliyetlerini düşürmekte de yardımcı olacağını söylendi.

 

Açıklamada, “Önümüzdeki birkaç ay boyunca, mağazalarımızın birçoğunu kapatacak, sadece yoğun trafik bulunan bazı noktalarda sergi ve bilgilendirme amaçlı az sayıda mağaza bırakacağız.

 

Tüm satışları online yapmak, diğer devam eden maliyet tasarruflarıyla birlikte tüm araç fiyatlarını ortalama % 6 düşürmemizi sağlayacak ve Model 3 için 35.000 $ fiyat seviyesini umduğumuzdan daha erken elde etmemizi sağlayacaktır” denildi.

 

Tesla bu mağazaları kapattığı için, araçlarını online olarak satın almayı çok daha kolay hale getirecek. Firma, şu anda Kuzey Amerika'da bir mobil cihazda yaklaşık 1 dakika içerisinde yeni bir araba satın alınabildiğini ve yakında dünya çapındaki müşterilerin internetten bir Tesla siparişi verebileceğini belirtti.

 

Bu satış yönteminde alıcıların otomobili test sürüşüne çıkartma imkanı olmayacağı için, otomobil üreticisi yedi gün/1000 mil iade garantisi sunuyor.

 

Tesla'nın açıklamasında “Bir Tesla satın alabilir, arkadaşlarla bir hafta sonu yolculuğu için birkaç yüz mil sürebilir ve daha sonra ücretsiz olarak iade edebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı. Firma, alıcıların otomobillerini geri vermek istemeyecek kadar çok seveceklerinden emin olduğunu belirtti.

Son Güncelleme : 04 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo