Elektrikli otomobil satışlarında %74 sıçrama!

Ototeknikveri     03 Mart 2019 11:45

2018 yılında dünya genelinde tam 1.26 milyon elektrikli otomobil satıldı. 2017 yılına göre %74 oranında artan satışlar ilk kez yedi haneli rakamlara ulaştı.

Elektrikli otomobil satışlarında %74 sıçrama!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiltere merkezli otomotiv pazarı araştırma kuruluşu Jato Dynamics geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda küresel çaptaki elektrikli otomobil satışlarıyla ilgili verilere yer verdi. Son üç yılda dünya genelinde satılan elektrikli otomobillere ait verilerin yer aldığı rapor küresel otomotiv sektörünün büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini ve bu sürecin ne kadar hızlı ilerlediğini gösteriyor.

 

Jato Dynamics’in yayınladığı raporda 2016’da 391.000, 2017’de 727.000 ve 2018’de 1.2 milyon olarak belirtilen elektrikli otomobil satışlarının her yıl neredeyse iki katına çıktığı, geçtiğimiz yıl ise 2017 yılına göre %74 oranında artan satışların ilk kez yedi haneli bir satış rakamına ulaştığı görülüyor.

 

Veriler bu satışların yaklaşık %65’ini Çin’in tek başına karşıladığını gösteriyor. Tabii bu durumda Çin’in 1.4 milyar nüfusa sahip olmasının ve hükümetin sıfır emisyonlu elektrikli otomobillere yönelik yürüttüğü teşvik politikalarının önemli bir rolü var. Ancak bu tür teşvikler Çin kadar güçlü olmasa da ABD ve Avrupa’da var. Teşviklere karşın ABD’nin 209.000 adet ile satışların sadece %18’sini karşıladığı kaydedildi.

Bununla birlikte rakamlara ABD de eklenince Avrupa’nın geride kaldığı ortaya çıkıyor. Kıtada satışlar Norveç, Almanya ve Fransa'da yoğunlaşıyor. Veriler, elektrifikasyonda Çin ve ABD ile Avrupa arasındaki farkın ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor.

 

Marka bazında bakıldığındaysa ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors’un Model 3 satışları ile zirvede yer aldığı ve Çinli rakibi BAIC Motor Corparation’ın zirveyi paylaştığı görülüyor. İki markanın satış rakamları arasındaki fark, Tesla'nın bu başarıyı en az iki yıl daha tekrarlayabileceğini düşündürüyor.

Son Güncelleme : 04 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo