Seat El-Born Cenevre’ye geliyor

Ototeknikveri     03 Mart 2019 11:46

Seat, bu hafta Cenevre'de tanıtılacak, daha sonra bir üretim modeline dönüştüreceği El-Born konsepti için Volkswagen Grubu’nun yeni MEB elektrikli otomobil platformunu kullanıyor.

Seat El-Born Cenevre’ye geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman kuzeni VW ID Hatch ile kıyaslandığında, El-Born daha sportif ve duygusal bir tasarıma sahip ve bu yönüyle Seat’ın felsefesini yansıtıyor.

 

Otomobilin üretim versiyonu 62 kWh pil paketiyle 420 km sürüş menzili sunacak ve en üst donanım seviyesi 201 hp (204 PS) elektrikli motorla 7.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek.

 

Yeni model 100 kW DC hızlı şarjla uyumlu ve bu sayede sadece 47 dakikada pili %80 doldurmak mümkün.

 

Otomobil 20 inç türbin tasarımlı tekerleklerin üzerinde duruyor, tekerlekler elektrikli araçlarda büyük önem taşıyan aerodinamik verimliliği artırmaya katkı sağlıyor. Seat, El-Born’un tasarımında performans ve estetik arasında bir denge sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor.

 

El-Born gelişmiş termal yönetim sistemi sayesinde özel bir ısı pompası kullanarak ısıtmadan tasarruf sağlıyor ve 60 km ilave sürüş mesafesi elde ediyor. Bu özelliğin soğuk iklimlerdeki kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanacağı kesin.

 

MEB platformu sayesinde otomobil geniş ve ferah bir iç kabine sahip. Konsol tasarımı beklendiği kadar fütüristik değil ve üretime hazır görünüyor. 10 inç multimedya sistemi pek çok internet bağlantılı özelliğe sahip.

 

Seat’ın ilk tam elektrikli modeli aynı zamanda 2. seviye otonom sürüş, Akıllı Park Asistanı ve pek çok sürüş yardım sistemiyle gelecek.

Son Güncelleme : 04 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo