Kia ve Hyundai, Yangın Riski Nedeniyle 533.000 Aracı Geri Çağırıyor

Ototeknikveri     03 Mart 2019 11:53

Kia ve Hyundai, Amerika Birleşik Devletleri'nde motorda yangın riskinden dolayı yarım milyondan fazla aracı geri çağırıyor.

Kia ve Hyundai, Yangın Riski Nedeniyle 533.000 Aracı Geri Çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geri çağırma 2012 - 2016 yılları arasında üretilen 378.000 Kia Soul aracı kapsıyor. Diğer araçlar ise 2011 - 2013 Tucson ve 2011 - 2012 Sportage modellerinden oluşuyor.  Her model için ayrı geri çağırma kampanyası düzenlendi.

 

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) göre, 1.6 litre motorlu Kia Soul, partiküllerin yanma odasına girmesine ve motorda anormal yanma oluşturmasına izin veren yüksek egzoz gazı sıcaklıkları yaşayabilir. Bu anormal yanma devam ederse, pistonun bağlantı çubukları motor bloğunun kırılmasına ve yağ sızdırmasına neden olabilir, bu da araçta yangın riskini artırabilir.


Sorunu çözmek için, Kia teknisyenleri ilgili ECU yazılımını güncelleyecek ve eğer hasar belirtileri gösterirse katalitik konvertör değiştirilecek. Aynı durum motor için de geçerli.

 

Tucson ve Sportage ise, montaj sırasında yetersiz izolasyon ile tetiklenen potansiyel motor yağı karteri kaçakları nedeniyle geri çağrılıyor. Araç, uzun süre yağ karteri sızması durumunda sürülürse, aracın motoru zarar görebilir ve yangın riski olasılığı artabilir. Otomobil üreticileri bu sorunu nasıl çözeceklerini ayrıntılı olarak açıklamadılar, ancak çözüm büyük olasılıkla yağ karterinin değiştirilmesini veya izolasyonunun yenilenmesini içerecek.

 

Kia ve Hyundai, motor hasarlarından korunma amacıyla geri çağrılmayan 3.7 milyon araç için de yazılım yükseltmeleri yapacak ve ayrıca motor sorunları için yeni uzatılmış garantiler sunacak.

Son Güncelleme : 03 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo