Avrupa'da Yılın Otomobili Jaguar I-Pace

Ototeknikveri     04 Mart 2019 11:40

Jaguar, I-Pace ile ilk Avrupa Yılın Otomobili ödülünü aldı.

Avrupa'da Yılın Otomobili Jaguar I-Pace
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

I-Pace 2019 Avrupa Yılın Otomobili ödülü için jüri oylamasında Alpine A110 ile berabere kaldı. Ardından kaç jüri üyesinin hangi model için kaç birincilik oyu verdiği yeniden incelendi. I-Pace, 16 oy alan A110'u geride bırakarak birinci oldu.

 

Jaguar adına ödülü alan Tasarım Direktörü Ian Callum, “Neden insanlar hala elektrikli arabaların bu ödülleri kazanmasına şaşırıyorlar? Gelecek bu, hepimiz bunu kabul etsek iyi olur. Bu, ekibimiz için tasarlaması ve üzerinde çalışması harika bir otomobildi. Benzersiz bir platformda benzersiz bir yeni otomobil yaptık. Benim için, 40 yıllık kariyerimde bu çalışma şansım olan en heyecan verici otomobildi.” dedi.

Yukarıda bahsedildiği gibi, Alpine A110 ikinci olurken, ardından yeni nesil Kia Ceed geldi. Dördüncü sıra Ford Focus için ayrıldı, Citroen C5 Aircross ise beşinci sırada. Daha sonra listede Peugeot 508 ve Mercedes-Benz A-Serisi geliyor.

 

Geçen yıl yine bir SUV seçilmiş, Avrupa Yılın Otomobili ödülü, Seat Ibiza ve BMW 5 Serisi'ni geride bırakan Volvo XC40 modelinin olmuştu. Daha önceki yılların kazananları arasındaysa sırasıyla Peugeot 3008, Opel Astra, Volkswagen Passat, Peugeot 308 ve Volkswagen Golf bulunuyor.

Son Güncelleme : 05 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo