Skoda MEB mimarili ilk elektrikli aracı Vision IV konseptini tanıttı

Ototeknikveri     04 Mart 2019 11:40

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın kapılarını açmasından hemen önceki gece yapılan geleneksel Volkswagen Grubu basın gecesinde Skoda Vision IV konseptini tanıttı.

Skoda MEB mimarili ilk elektrikli aracı Vision IV konseptini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Crossover coupe kasa tipindeki araç, Volkswagen Grubu’nun MEB elektrikli platformunu kullanan ilk Skoda oldu. Vision IV birisi ön, diğeri arka aksta olmak üzere iki elektrikli motor ve zeminin altına yerleştirilmiş lityum iyon pil takımıyla geliyor. Otomobil toplam 500 km elektrikli menzil sunuyor, performans verileriyse henüz açıklanmadı.

 

Ön kısma ince farları birbirine bağlayan ışık şeridi hakim. Ayrıca dikey şeritleriyle büyük ve kapalı ön panjur, kaputun kaslı yapısı ve agresif bir stile sahip tampon dikkat çekiyor. Kemerli tavan çizgisi, aerodinamik rüzgarlık, C şekilli LED arka lambalar ve aralarında yer alan kırmızı aydınlatmalı SKODA yazısı ile yine bir ışık şeridine sahip, fütüristik görünümlü difüzör diğer özellikler arasında.

 

Aerodinamik olarak optimize edilmiş 22 inç tekerleklere sahip konseptte geleneksel yan aynalar yerine kameralar bulunuyor. Ayrıca otomobilde çerçevesiz kapılar ve görünürde kapı kollarının olmaması dikkat çekiyor.

 

İç mekanda ilk göze çarpan özelliklerden bisi iki katmanlı konsol. Bunun yanı sıra ortasında SKODA yazısı bulunan iki kollu direksiyon, tablet tipi bağımsız ekranlı multimedya sistemi ve dijital kontrol paneli bahsetmeye değer.

 

Geniş orta konsola kablosuz şarj için iki akıllı telefon sığdırılabiliyor. Telefonlar multimedya ekranına entegre edilebildikleri gibi dijital anahtar olarak da kullanılabiliyorlar. Elektrikli otomobilde şanzıman tüneli olmadığı için ortada ayrıca ilave depolama alanı da açılmış.

 

Son Güncelleme : 05 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo