Dünyanın en hızlı otomobili elektrikli bir İtalyan: Pininfarina Battista

Ototeknikveri     05 Mart 2019 11:36

Automobili Pininfarina “dünyanın ilk lüks elektrikli hiper performans otomobili” olarak tanımladığı yeni Battista’yı Cenevre’de tanıttı.

Dünyanın en hızlı otomobili elektrikli bir İtalyan: Pininfarina Battista
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şu anda Cenevre’de sergilenen Battista, Ferrari Sergio gibi bazı Pininfarina modellerinden esintiler taşıyor ve şık bir tasarıma sahip. Model sportif bir ön fasya ve özgün LED aydınlatma şeridine sahip.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde kaportanın akıcı çizgileri, gözyaşı şekilli kokpit ve uzun tavan dikkat çekiyor. Bağımsız arka lambalar ve bir hava freni görevi gören arka kanat da önemli özellikler arasında. Model 21 inç hafif tekerleklere ve altı pistonlu karbon seramik fren sistemine sahip.

 

Sürücü odaklı kokpitte karbon fiber direksiyon simidi ve minimalist dijital kontrol paneli bulunuyor. İki büyük ekrandan birisi performans verilerini barındırırken, diğeri multimedya ve navigasyon özelliklerine erişim sağlıyor. Aşağıda da şanzıman ve sürüş modu seçici için yuvarlak ekranlar bulunuyor.

 

Kabinde müflonlu deri, alüminyum ve karbon fiber gibi lüks materyaller kullanılmış. Model ayrıca ambiyans aydınlatması ve çok sayıda kişiselleştirme özelliğine sahip.

 

Battista karbon fiber monokok şasi ve Rimac’tan alınan 120 kWh pil takımıyla geliyor. Otomobilde toplam 1874 hp (1397 kW / 1900 PS) güç çıkışı ve 2300 Nm tork sağlayan dört elektrikli motor bulunuyor.

 

Dört çekişli hiper otomobil bu donanımla iki saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Ayrıca 300 km/s hıza çıkış sadece 12 saniye alıyor. Battista azami 350 km/s hız yapabiliyor. Otomobilin elektrikli menzili yaklaşık 450 km.

 

Battista gelecek yıl piyasaya sürülecek ve sadece 150 adet üretilecek. Üretilen sınırlı sayıda otomobil Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu’ya satılacak. New York, Los Angeles, Toronto, Vancouver, Londra, Stuttgart ve Hong Kong gibi büyük şehirlerdeki bayiler siparişleri alacak.

Son Güncelleme : 06 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo