2020 Ford Transit, İki Yeni Motor ve Opsiyonel 4x4 Sistemle Geliyor

Ototeknikveri     06 Mart 2019 11:22

Ford Transit, 2020 model yılına ABD'de bir dizi yeni motor seçeneğiyle giriyor.

2020 Ford Transit, İki Yeni Motor ve Opsiyonel 4x4 Sistemle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen minibüs, eğer kaputun altından başlayacak olursak, yeni standart 3,5 litre PFDi V6 benzinli motora sahip. Ford henüz performans özelliklerinden bahsetmedi, ancak yeni motorun 275 hp (205 kW / 279 PS) güç çıkışı ve 352 Nm tork ürettiğini, önceki 3.7 litrelik V6 motordan daha yakıt tasarruflu olduğunu belirtti.

 

2020 için yeni bir seçenek de çift turbo 2.0 litre EcoBlue dört silindirli dizel motor. Ford, motorun 185 hp (138 kW / 187 PS) güç çıkışı ve 474 Nm tork değerine sahip önceki 3.2 litrelik dizelden daha yüksek değerlerle geleceğini ve ayrıca daha sessiz ve verimli olduğunu açıkladı.

 

3,5 litrelik EcoBoost V6 da sunulmaya devam ediliyor ve şimdi yakıt verimliliğini artırmak için bir başlat / durdur sistemi içeriyor. Bu motorun 310 hp (231 kW / 314 PS) güç çıkışı ve 541 Nm tork ile sunulması bekleniyor.

 

Tüm motorlar on vitesli yeni bir otomatik şanzımanla eşleştirildi. Önceki altı vitesli ünitenin yerini alan şanzıman, yakıt verimliliğini daha da artırmaya yardımcı oluyor.

 

2020 modelindeki en önemli yeniliklerden birisi de isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş sisteminin eklenmesi. Benzinli motorlu versiyonlarla gelen sistem, sürekli olarak koşulları izliyor ve bozuk yüzeylerde kaymayı önlemek için mevcut torkun yüzde 100'ünü ön tekerleklere gönderebiliyor. Sistem aynı zamanda zorlu koşullarda çekişin iyileştirilmesine yardımcı olmak için "çamur", "kaygan yüzey" gibi farklı sürüş modlarına sahip.

 

Dış tasarım değişiklikleri sınırlı, ancak kargo ve yolcu versiyonları artık yeni bir elektrikli sürgülü kapı ile donatılabiliyor. Ayrıca beş kişiye kadar taşıyabilen yeni bir “Crew Van” modeli de var.

 

Minibüs kabinde revize edilmiş bir gösterge panosuna, yeni koltuk kumaşlarına ve yükseltilmiş tutma kollarına sahip. Modelde ayrıca yeni hava girişleri, optimize edilmiş ergonomi ve döner ön koltuklar dikkat çekiyor.

 

2020 Transit modelinde standart ön çarpışma uyarısı, kaza sonrası fren ve otomatik uzun farlar gibi önemli güvenlik güncellemeleri bulunuyor. Modelde ayrıca bir şerit tutma sistemi ve otomatik acil durum freni ile yaya algılama fonksiyonlarına sahip çarpışma önleme sistemi geliyor.

 

2020 Ford Transit bu sonbaharda satış noktalarına ulaşacak. Fiyatlandırma satış tarihi yaklaştığında açıklanacak.

Son Güncelleme : 07 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo