Nissan, 2022'de Avrupa'da Yeni E-Power Modellerini Piyasaya Sürecek

Ototeknikveri     06 Mart 2019 11:22

Yeni IMQ SUV konseptinin ortaya çıkmasıyla birlikte Nissan, e-Power elektrikli güç aktarma organları teknolojisini 2022 yılına kadar Avrupa pazarlarına tanıtacağını açıkladı.

Nissan, 2022'de Avrupa'da Yeni E-Power Modellerini Piyasaya Sürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan, çok satılan elektrikli Note'un da ardında bulunan e-Power teknolojisi ile büyük başarılar elde ediyor. Elektrikli güç aktarma sistemi yüzde 100 elektrikli sürüş sağlıyor, benzinli motor sadece pil takımını şarj etmekle görevlendiriliyor ve e-Power modellerine anında, yumuşak hızlanma ve etkileyici yakıt verimliliği sağlıyor.

 

Nissan Başkan Yardımcısı Roel de Vries, “Nissan, kitlesel pazara yönelik elektrikli otomobil teknolojilerinde dünyanın lideri ve tamamen elektrikli bir Avrupa şimdi gerçeğe dönüşüyor. Önümüzdeki iki yıl içinde e-POWER Avrupa yollarına ulaştığında, Nissan Akıllı Mobilite avantajlarını daha fazla müşteriye sunabileceğiz ve insanları daha iyi bir dünyaya taşımaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Nissan, elektrikli modellerinin satışlarını 2022 yılına kadar beş kat artırmayı planlıyor. Bu amaçla, IMQ konsepti, e-Power teknolojisi ile donatılmış ve Avrupa'ya yönelik dört çekişli bir crossover modelin potansiyelini ortaya koyuyor.

Nissan şu anda menzil artırıcı elektrikli sistemlerini yalnızca Japonya'daki Note ve Serena modellerinde sunuyor. Note satışlarının yüzde 70'inden fazlası ve Japonya'daki Serena satışlarının neredeyse yarısı e-Power versiyonlarından oluşuyor.

 

E-Power sistemi, benzinli motoru yalnızca pili şarj etmek için, menzil artırıcı olarak kullanıyor. Bu sayede yakıt tasarrufu ve daha düşük emisyonlar elde ediliyor.

Nissan ayrıca, pilli elektrikli Leaf modelinin satışının, piyasaya çıkışından bu yana toplamda 400.000 adede ulaştığını ve bu sayede dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olduğunu duyurdu. Nissan Avrupa, 62 kWh kapasiteli pile sahip yeni Leaf e+ modeli için sipariş defterlerini bugün açacak.

Son Güncelleme : 07 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo