Honda e Prototype ile vites yükseltti

Ototeknikveri     06 Mart 2019 11:22

Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni e Prototype adlı elektrikli aracının dünya tanıtımını gerçekleştiren Japon üretici, 2025 yılına kadar Avrupa satışlarının tamamının elektrikli modellerden oluşmasını hedefliyor.

Honda e Prototype ile vites yükseltti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'na katılan Honda, e Prototype modelinin dünya tanıtımını gerçekleştirirken, elektrikli otomobile geçiş sürecini hızlandırdığını da duyurdu.

 

Şirket, 2025 yılına kadar Avrupa satışlarının tamamında elektrikli güç ve aktarma organlarına geçmeyi, ayrıca Avrupa'daki elektrikli araç kullanıcıları ve servisleri için kapsamlı bir çözüm sunan enerji yönetimi ürünleri ve hizmetleri geliştirmeyi de hedefliyor.

 

Yeni "Honda e Prototype" tanıtıldı

Honda'nın Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sergilediği yeni şehir içi elektrikli aracı "Honda e Prototype", markanın yüksek beğeni toplayan 2017 Urban EV Concept çalışmasından geliştirildi. Yeni model Honda’nın Avrupa bölgesi "Electric Vision" stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Modern yaşam tarzının gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan "Honda e Prototype", özgün ve benzersiz tasarım ile birlikte gelişmiş işlevsellik ve üstün sürüş dinamiklerini harmanlıyor.

Düzgün ve pürüzsüz yüzeylerin dikkati çektiği tasarımda, ön kaputtan yükselen ve ön yolcuların üstüne kadar uzanan geniş panoramik bir ön cama yer veriliyor. Aerodinamik performansı daha da artıracak şekilde konumlandırılan A sütunları, sessiz ve dingin bir sürüş sağlamak için camla aynı geometriye sahip. Geometrik şekillerden arındırılmış profili gömme kapı kolları ve geleneksel yan dikiz aynalarının yerini alan kompakt kameralar tamamlayarak aracın aerodinamik verimliliğine katkı sağlıyor.

Honda'nın özel bir elektrikli araç platformu kullanarak ürettiği ilk kompakt otomobil, şehir içi sürüşlerinde mükemmel bir verimlilik, performans ve kullanım kolaylığı dengesi sunuyor. Tam şarj ile 200 kilometreye kadar elektrikli menzil sunan "Honda e Prototype", hızlı şarj fonksiyonu sayesinde sadece 30 dakikada bataryayı yüzde 80 şarj edebiliyor. Arka aksta konumlandırılan motoruyla kompakt boyutlu elektrikli otomobil, üstün sürüş dinamikleri ve eğlenceli bir sürüş sunuyor.

2019'un yaz başlarında resmi ön sipariş süreci başlayacak olan "Honda e Prototype" için şimdiden 15 bin adet ön talep alındı.

Son Güncelleme : 07 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo