Carlos Ghosn kefaletle serbest

Ototeknikveri     07 Mart 2019 10:52

Eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn, ödediği kefaletin ardından Çarşamba günü serbest kaldı. Daha önce de iki kez kefaletle serbest bırakılmak için başvuran ancak talebi reddedilen Ghosn, bu kez amacına ulaştı ve 1 milyon Japon Yeni (yaklaşık 49 milyon TL) kefalet ödedi.

Carlos Ghosn kefaletle serbest
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault ve Nissan markalarının 64 yaşındaki eski yöneticisi Carlos Ghosn, geçen yılın Kasım ayında vergi kaçırmak için Nissan'dan aldığı maaşı az gösterdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Eski yönetici 100 günü aşkın bir süredir Japonya'da gözaltında tutuluyordu.

 

Kefalet hakkı verildikten kısa bir süre sonra, hakkında ortaya atılan iddilara yanıt veren Ghosn, “Bu korkunç süreçte yanımda olan ailem ve arkadaşlarım için minnettarım. Ben masumum ve bu değersiz ve doğrulanmamış suçlamalara karşı adil bir duruşmayla kendimi şiddetle savunmaya kararlıyım.” dedi.

 

Öte yandan, eski yöneticinin kefalet talebi bazı şartlar dahilinde kabul edildi. Ghosn Japonya’yı terk edemeyecek ve video gözetimi altında kalacak.

 

Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının bir numaralı ismi olarak sektörde güçlü bir konuma sahip olan Ghosn, tutuklandığı günden beri suçsuz olduğunu ve kendisini yönetimden uzaklaştırmak isteyenlerin komplosuna kurban gittiğini iddia ediyor.

Son Güncelleme : 08 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo