Tesla’nın yeni V3 Supercharger Ağı İki Kat Daha Hızlı

Ototeknikveri     07 Mart 2019 10:53

Tesla V3 Supercharger ağının detaylarını açıkladı. Firmanın şarj altyapısının üçüncü nesli saatte 1600 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayan hızlı şarj vadediyor.

Tesla’nın yeni V3 Supercharger Ağı İki Kat Daha Hızlı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Supercharger istasyonları farklı bir mimariyi temel alıyor. Yeni 1MW elektrik dolabı otomobil başına 250 kW kadar enerji sağlayabiliyor. Mevcut Supercharger sistemlerinin aksine, yeni sistem enerjiyi aynı anda şarj olan farklı otomobillere paylaştırmayacak, her otomobilin pili maksimum enerji seviyesiyle şarj edilebilecek.

 

Tesla yeni sistemle bir Model 3 Long Range otomobilin sadece 5 dakikada 120 km sürüş mesafesine kavuşabileceğini iddia ediyor. Bu da saatte 1600 km’ye karşılık geliyor. Diğer gelişmelerle birlikte, V3 Supercharger üniteleri kullanıcıların şarj için bekleme süresini yarı yarıya azaltacak. Ortalama şarj süresi koşullara bağlı olarak 15 dakikaya kadar düşebilecek.

Ayrıca, yeni getirilen “On-Route Battery Warmup” özelliğiyle pil takımı Supercharger istasyonlarına giderken önceden ısıtılacak. Bu da ortalama şarj süresini %25 daha azaltacak. Tesla ayrıca 12.000 Supercharger için önümüzdeki haftalarda 145 kW şarj sunmaya başlayacak.

 

Yeni V3 Supercharger için ilk kamuya açık deneme istasyonu San Francisco bölgesinde faaliyete geçti. Hizmetten ilk önce sadece Model 3 sahipleri faydalanabilecek, daha sonra yazılım güncellemeleriyle Model S ve Model X otomobiller de kabul edilecek.

Deneme süreci gelecek ay tamamlanarak bu yıl içinde sırasıyla ABD, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerinde yeni istasyonlar faaliyete geçecek.

 

Son Güncelleme : 08 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo