Porsche Taycan Eylül'de Çıkacak

Ototeknikveri     10 Mart 2019 03:14

Porsche'nin, Eylül ayında son halini alacak Tesla Model S rakibi Taycan'ı tanıtmasına sadece altı ay kaldı. Şirket ilk tamamen elektrikli spor sedan modeli için şimdiden rezervasyonları alıyor. Avrupa'da rezervasyon için 2,500 € (2,816 $) peşinat ödemek gerekiyor.

Porsche Taycan Eylül'de Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche şimdiye kadar dünya çapında 20.000'den fazla kişinin Taycan ile ilgilendiğini ve rezervasyon yaptığını belirtti.

 

Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Detlev von Platen, “Taycan’a olan yoğun ilgi, müşterilerimizin ve hayranlarımızın bizim gibi ilk Porsche elektrikli spor otomobil için ne kadar heyecanlı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle üretim kapasitemizi artırdık.  Taycan, segmentindeki en sportif ve teknik açıdan en gelişmiş araç, yani gerçek bir Porsche olacak.”

 

Yıl sonuna kadar satışa çıkacak Taycan, en yüksek donanım seviyesinde 3.5 saniyeden daha kısa bir sürede 0'dan 100 km / s hıza çıkabilecek. Porsche, otomobilin pili dolu olduğunda 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunacağını, sadece 4 dakikalık şarj ile 100 km sürüş mesafesi elde edilebileceğini açıkladı. Bu rakamlar NEDC standartlarına göre ölçülmüş, bu nedenle gerçek dünya koşullarında (ve büyük olasılıkla WLTP standartlarında) biraz daha düşük olabilir.

Taycan, sedan ve Sport Turismo olmak üzere iki kasa tipinde ve orta seviye 4S ile en üst seviye Turbo dahil olmak üzere üç donanım seviyesinde sunulacak. Turbo versiyonu 600'den fazla beygir gücüne sahip olacak ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 130.000 dolara satılması bekleniyor. Giriş seviyesi için müşteriler en az 90.000 $ ödeyecek.

Son Güncelleme : 10 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo