BMW M Modelleri "i" Alt Markasının Elektrifikasyon Teknolojilerini Kullanacak

Ototeknikveri     10 Mart 2019 05:48

BMW, M performans ve "i" bölümlerinin, otomobil üreticisinin gelecekteki M modellerini güçlendirmek için birlikte çalıştığını doğruladı.

BMW M Modelleri "i" Alt Markasının Elektrifikasyon Teknolojilerini Kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Otomobil Fuarı'nda medya mensuplarına konuşan BMW i patronu Robert Irlinger, bu iş birliği sayesinde M modellerine elektrifikasyon eklenmesinin daha da hızlı olacağını söyledi.

 

Irlinger açıklamasında şunlara yer verdi: “Elektrikli araçları artık M bölümümüzde de göreceksiniz. Diğer tüm BMW Group markaları ve alt markalarıyla (Rolls-Royce, MINI ve M bölümü) görüşmedeyiz ve onların ürünlerine de gelen elektrifikasyonu yakında göreceksiniz. Elbette bu farklı seviyelerde olacak, ama olacak. Şu an birlikte çalışıyoruz. Elektrik gücünü performans araçlarına dahil etmenin bazı gerçek avantajları var. Bir yanmalı motor bu konuda yavaş hareket ederken, elektrikli motorla hızlanma için anında tork elde edebilirsiniz. Bu avantajları tüm markalara özel bir şekilde yayacağız.”

Yönetici hangi BMW M modelinin hibrit güç aktarma tertibatı benimseyen ilk model olacağını söylemezken, yeni nesil M3 ve M4 ikilisi bunun için en yakın adaylar. Bu iki yeni model, önceki nesil modellerin çift turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli motorunu kullanmaya da devam edecek. Küçük bir elektrikli motorun eklenmesi 500 hp üzerinde toplam güç çıkışı sağlayabilir. Bu da Mercedes-AMG'nin C63'üne rakip olmak için fazlasıyla yeterli.

 

Sonunda, diğer BMW M modellerinin de elektrifikasyon ile uyumlu olacağı kaçınılmaz bir gerçek. Dolayısıyla, hibrit sistemi olmayan geleneksel bir M otomobil satın almak istiyorsanız, muhtemelen bunu yapmak için sadece birkaç yılınız var.

Son Güncelleme : 10 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo