Honda 2025’e kadar bütün Avrupa modellerini elektriklendirecek

Ototeknikveri     10 Mart 2019 06:05

Honda Cenevre Otomobil Fuarı’nda 2025 yılına kadar Avrupa’daki tüm modellerini elektriklendirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Honda 2025’e kadar bütün Avrupa modellerini elektriklendirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi iki yıl önce 2025’e kadar satışlarının üçte ikisinin elektrikli araçlardan oluşmasını hedeflediğini söylemişti ancak şimdi daha büyük bir değişikliğe gidiyor.

 

Honda Avrupa yöneticisi Tom Gardner “Mart 2017’de açıkladığımız ilk hedefimizde elektrifikasyona geçiş süreci henüz bu kadar hızlanmamıştı. Çevre kirliliği sorunları daha temiz mobilite çözümleri için gerekliliği artırıyor. Teknolojinin ilerlemesi durmadan devam ediyor ve insanların otomobillere bakışı daha farklı. Bu Honda için çok büyük bir değişim. Niyetimiz enerji hizmetleriyle sektörde inovasyon lideri olmak. Enerj sistemleri operatörleri ve elektrikli otomobil müşterileri için katma değer yaratacağız.” dedi.

 

Bu iddialı hedefe ulaşmak için Honda enerji yönetimi ürün ve hizmetlerini de genişletecek. Bunlar arasında firmanın iki yönlü Honda Power Manager şarj sisteminin geliştirilmesi ve nihayet bunun ticari versiyonunun sunulması da var.

 

Honda’nın elektrifikasyon planları için en önemli araçlardan birisi e Prototype. Cenevre’de global prömiyeri yapılan bu retro stili elektrikli hatchback gelecek yıl üretim modeliyle karşımıza çıkacak. Otomobilin 200 km üzerinde menzili olacak ve 30 dakikada %80 şarj sağlayan hızlı şarj özelliğiyle gelecek.

 

Yeni hibrit modellerin tanıtılması Honda’nın elektrifikasyon ağırlıklı bir otomobil üreticisi haline gelmesine de yardımcı olacak. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni CR-V Hybrid gelecek çok sayıda hibrit modelin ilki oldu.

Son Güncelleme : 10 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo