2021'de Elektrikli Toyota C-HR Gelebilir

Ototeknikveri     10 Mart 2019 08:06

Toyota, uzun süredir, içten yanmalı motorlar ile hidrojen yakıt hücreli araçlar arasında tam elektriklilerden daha iyi bir köprü olduğuna inandığı hibrit modellerini mükemmelleştirmeye odaklanmıştı.

2021'de Elektrikli Toyota C-HR Gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisinin şu anda Mirai adlı bir hidrojen yakıt hücreli modeli var, ancak 2014'te Kaliforniya'da RAV4 EV'yi satmayı bıraktığından beri elektrikli bir aracı yok.

 

Şimdi firma elektrikli otomobillerle ilgili niyetini değiştirmeye başlamış görünüyor. Toyota genişleyen pilli elektrikli otomobil pazarını görmezden gelememiş ya da yakıt hücreli araçların yaygınlaşması için hala zaman olduğunun farkına varmış olabilir. Japon devi, 2021 yılına kadar Avrupa'da bir elektrikli araç satmayı planladığını açıkladı.

 

Toyota Avrupa CEO'su Johan van Zyl, henüz modelle ilgili bir karar alınmadığını, ancak elektrikli sürüşe uygun olduğu için muhtemelen SUV veya minibüs olacağını söyledi.

 

Cenevre Otomobil Fuarı'nda konuşan van Zyl, “Elektrikli araçların fiyatları biraz daha yüksek oluyor, dolayısıyla SUV modeller bunun için uygun. Ayrıca şehirlerde sıfır emisyonlu bölgeler genişletilirse ticari amaçlı kullanılan van tipi araçlarda elektrikli bir seçenek çok tutulur.” dedi. Yönetici, “2021 yılına kadar böyle bir şey sunmuş olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

 

Otomobil üreticisi, Avrupa'da elektrikli otomobillerin hibrit modeller kadar kârlı olmaması nedeniyle bugüne kadar direnmişti. Örneğin bu yıl Toyota, hibrit araçların Avrupa'daki satışlarının yarısını oluşturacağını ve 2021 yılına kadar bu sayının yüzde 60'a çıkacağını tahmin ediyor. Buna rağmen, firma 2020'lerin başında dünya genelinde 10 elektrikli model satmayı planlıyor.

Toyota, ilk seri üretilen elektrikli modeli C-HR EV'yi gelecek yıl Çin'de satacağını açıkladı. Van Zyl, şimdilik “Bunu değerlendireceğiz.” demekle yetinse de, C-HR Avrupa için de elektriklendirilmeye en yakın aday olarak görünüyor.

Son Güncelleme : 10 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo