PSA ortak arıyor, FCA görüşmeye sıcak bakıyor

Ototeknikveri     10 Mart 2019 09:43

PSA CEO'su Carlos Tavares'nın şirketin Avrupa dışına erişimini artırmaya yardımcı olmak için ortak aradıklarını açıklaması, sektörde yankı buldu.

PSA ortak arıyor, FCA görüşmeye sıcak bakıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bloomberg, konuya aşina olan kişilerden alıntı yaparak, PSA'nın potansiyel işbirliklerine ya da diğer birçok otomobil üreticisiyle birleşmeye sıcak baktığını söylüyor. Görüşmelerin henüz çok erken aşamada olduğu söyleniyor, ancak görünen o ki Tavares ya General Motors ya da Fiat Chrysler Automobiles ile potansiyel bir ortaklığa olumlu yaklaşıyor. General Motors'la ortaklık ilginç olurdu zira PSA 2017'de Opel markasını bu şirketten satın aldı.

 

Ayrıca Jaguar Land Rover da potansiyel ortaklardan birisi olarak görülüyor. Bununla birlikte, JLR'nin ABD pazarındaki etkisi GM veya FCA'dan çok daha az.


GM veya JLR'nin konuyla ilgilenip ilgilenmediği henüz belli değil, ancak FCA CEO'su Mike Manley bu olasılığa açık olduğunu ima etti. Bloomberg, yöneticinin Cenevre Otomobil Fuarı'nda “Fiat'ı daha güçlü hale getirecek herhangi bir anlaşmaya” sıcak bakacağını söylediğini belirtti.

 

Manley görüşmeye açık görünse de, herhangi bir ortaklık girişimi muhtemelen uzun bir tartışma sürecini beraberinde getirecek. Bu süreç karmaşık olacak ve hangi alanlarda iş birliği yapılacağı, ortak projeler gibi detayların netleştirilmesini içerecek.

 

En son yoğun ortaklık görüşmeleri trafiği Ford ve Volkswagen arasında yaşanmıştı. Ocak ayında açıklanan ortaklık, iki şirketin birlikte ticari minibüsler ve orta büyüklükte pickup kamyonetler geliştirmesini kapsıyor. Bu modeller küresel pazarlar için üretilecek ve ilk araçlar 2022'de çıkacak. Ford ve Volkswagen, otonom ve elektrikli araçlar ile mobilite hizmetleri dahil diğer işbirliği alanlarını da değerlendiriyor.

Son Güncelleme : 11 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo