Nissan CEO'su Saikawa'nın Görevini Bırakmaya Niyeti Yok

Ototeknikveri     10 Mart 2019 09:43

Nissan İcra Kurulu Başkanı Hiroto Saikawa’nın Ocak ayında yapılan açıklamada göreve geçici olarak getirildiği söylenmesine karşın, şirkette pozisyonunu sürdürme niyetinde olduğu bildirildi.

Nissan CEO'su Saikawa'nın Görevini Bırakmaya Niyeti Yok
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bloomberg'e göre, Saikawa, bir iç toplantı sırasında Nissan'ın Ghosn skandalından kurtulmasına yardımcı olmak için CEO olarak en az üç yıl daha kalmayı planladığını söyledi.

 

Eski CEO Carlos Ghosn'u açıkça maddi suistimal ile suçlayan Saikawa, 2017 yılında Ghosn tarafından Nissan'daki görevine getirilmişti.  İki yönetici arasındaki gerginlik, bir denetim skandalı sonrasında Nissan Japonya'daki üretimini iki hafta boyunca durdurmak ve bir milyon aracı geri çağırmak zorunda kalınca su yüzüne çıkmıştı. Ghosn daha sonra Saikawa'yı şirketin sorunlarını çözmek için çok yavaş hareket ettiği iddiasıyla eleştirdi.

 

Saikawa'nın planlarına rağmen, şirketin Ghosn skandalından ciddi bir darbe alması durumunda Nissan'ın en üst noktasında kalacağı garantisi yok. Ancak, şirketteki pozisyonunu güçlendirmeyi başarırsa, bu firmanın ortağı Renault için işleri daha da zorlaştırabilir.

 

Eğer Saikawa gerçekten üç yıl daha kalırsa görev süresi 2022'ye kadar uzatılacak ve bu Nissan'ın “MOVE to 2022” strateji planına denk gelecek. Bu plan, Nissan'ın gelirini 16.5 trilyon yen'e (148.6 milyar $) ve faaliyet kârını yüzde 8'e çıkarmayı hedefliyor.

Son Güncelleme : 11 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo