Yeni Honda Civic Type R dört çeker ve hibrit olacak

Ototeknikveri     10 Mart 2019 11:23

Yeni nesil Honda Civic Type R, firmanın 2025 yılına kadar Avrupa'da satılan tüm modellerini elektriklendirme hedefinin bir parçası olarak, hibrit sistemle gelecek. Otomobil en az 400 hp güç çıkışına sahip olacak.

Yeni Honda Civic Type R dört çeker ve hibrit olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut nesil Civic'in üretimi, Honda'nın İngiltere'deki Swindon üretim tesisini kapatacağı 2021 yılına kadar devam edecek. Kısa bir süre sonra, Kuzey Amerika'da yeni nesil Civic üretilmeye başlanacak. Performans odaklı Civic Type R versiyonunun ise 2022'de gelmesi bekleniyor.

 

Civic Type R hibrit hakkında henüz sınırlı bilgi var. Bununla birlikte, performans odaklı modelin ön tekerlekleri süren turboşarjlı 2,0 litrelik dört silindirli motoru kullanmaya devam etmesi muhtemel görünüyor. Buna arka tekerleklere güç veren bir çift elektrikli motor da eklenebilir. Bu durumda, yeni otomobil şimdiye kadarki ilk dört tekerlekten çekişli Civic Type R olacak.

Mevcut haliyle, Civic Type R'nin 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motoru 306 hp güç çıkışına sahip. Bir çift elektrikli motor bu rakamı kolayca 400 hp üzerine çıkararak modeli Mercedes-AMG A45 ve Audi RS3'ün karşısına koyabilir. Yeni nesil Ford Focus RS de hibrit sisteme sahip olması beklenen modellerden birisi ve 400 hp güç çıkışına ulaşacak. Dolayısıyla performans odaklı hatchback piyasasının çok heyecanlı bir hale geldiğini söylemek mümkün.

 

Honda, elektrifikasyon planını duyurmak için Cenevre Otomobil Fuarı'nı seçti. Firma 2025 yılına kadar Avrupa satışlarının tamamının elektrikli ve hibrit araçlardan oluşmasını istiyor ve bu planın bir parçası olarak piyasaya sürülen ilk araçlar arasında yeni CR-V Hybrid ve e prototype bulunuyor.

Son Güncelleme : 10 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo