Yeni Peugeot 208 GTi: Clio RS, Polo GTI ve Fiesta ST İçin Geliyor

Ototeknikveri     10 Mart 2019 11:39

Peugeot geçtiğimiz günlerde, içinde ve dışında çarpıcı bir tasarıma sahip olan ve PSA'nın Ortak Modüler Platformuna (CMP) dayanan yepyeni 208 süpermini modelini tanıttı.

Yeni Peugeot 208 GTi: Clio RS, Polo GTI ve Fiesta ST İçin Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seride şu anki en güçlü versiyon, motoru 136 hp güç çıkışı ve 260 Nm tork sağlayan tamamen elektrikli e-208. 8.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilen bu modelin performansı hiç fena değil ancak performans odaklı hatchback sahasının yakınından bile geçemiyor.

 

Neyse ki, Peugeot yeni bir 208 GTi piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve Nikita Aksyonov dijital çizimleriyle otomobilin nasıl görünebileceğini hayal etti.

 

Beklendiği gibi, yeni ön ve arka tamponlar, bagaj kapağına monte edilmiş spoyler ve şık tekerlekler hemen göze çarpıyor. İki renkli kaporta, renkli ön panjur, çift egzoz çıkışı ve karartılmış camlar dışarıdaki diğer önemli özellikler arasında.

Renault Clio RS, Ford Fiesta ST ve Volkswagen Polo GTI ile rekabete hazır olan yeni 208 GTi, yıl sonundan önce veya daha büyük bir olasılıkla 2020’de gelebilir. Araç standart modelden daha sportif bir şasiye sahip olacak, böylece viraj alma yeteneği gelişecek. Kabinde de bazı özel ayrıntılar sunulması bekleniyor.

 

Benzinli modele ek olarak, performans odaklı otomobilin elektrikli bir modelinin de olabileceği konuşuluyor. Seride zaten e-208'in de olduğunu düşünürsek, bu ihtimal fazla uzak görünmüyor.

Mevcut 208 GTi, azami 230 km / sa hıza sahip ve 6.5 saniyede 100 km / sa hıza çıkabiliyor. Otomobil, altı-ileri manuel şanzıman ve önden çekişli sistemle birlikte 208 PS (205 hp / 153 kW) güç çıkışı ve 300 Nm tork üreten 1.6 litrelik bir turboşarjlı motor kullanıyor. Yeni modelin güç aktarım organı hakkında henüz bir açıklama olmasa da, öncekinden daha güçlü olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca manuel şanzımanlı olması gelenekselcileri sevindirecektir.

Son Güncelleme : 10 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo