Alman devlerinin yine başı dertte

Ototeknikveri     10 Mart 2019 11:49

Avrupa Komisyonu, BMW, Daimler ve Volkswagen’i emisyon azaltıcı teknolojilerin ilerlemesini geciktirmek için kartel oluşturmakla suçluyor ve gelecek haftalarda birer milyar euro ceza kesmeye hazırlanıyor.

Alman devlerinin yine başı dertte
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya merkezli haftalık dergi Der Spiegel'in haberine göre, kendi aralarında bir anlaşma yapan şirketler, emisyonu düşürebilme potansiyeline sahip olan teknolojilerin geliştirilmesini - maliyetleri düşürmek için - yavaşlatmak, ayrıca egzoz gazları ve zararlı çevre kirleticilerin olumsuz etkilerini azaltan AdBlue adlı sıvı için küçük bir yakıt tankı kullanmak suçlamaları ile karşı karşıya kalacaklar.

 

Daimler ve Volkswagen’in Avrupa Komisyonu müfettişlerine ulaşarak bilgi paylaşımı yapmasının, suçlamaları reddeden BMW’ya göre daha küçük miktarlarda cezalarla karşı karşıya kalmasını sağlayacağı düşünülüyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda Volkswagen dieselgate skandalıyla büyük darbe almış, otomobil üreticisi araçların CO2 emisyonlarının laboratuar ölçümlerinde düşük çıkması için hile yaptığını itiraf etmişti. Volkswagen ayrıca egzoz gazlarının sağlığa zararlı olmadığını kanıtlamak için maymunlarla test yaptığı, kafese kapatılan maymunları kasten egzoz gazına maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Son Güncelleme : 10 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo