Yeni BMW 7 Serisi Sedan'ın üretimi başladı

Ototeknikveri     11 Mart 2019 10:02

Yeni BMW 7 Serisi Sedan'ın üretimi, birkaç gün önce BMW Group Dingolfing fabrikasında başladı. Altıncı neslin piyasaya sürülmesinden yaklaşık üç buçuk yıl sonra, BMW markasının en üst modeli tamamen revize edildi ve geliştirildi.

Yeni BMW 7 Serisi Sedan'ın üretimi başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek kalite standartlarının ilk araçtan itibaren yerine getirildiğinden emin olmak için, karmaşık bileşenlere üretim başlamadan önce uygunluk için sanal testler yapıldı.

 

1977'de ilk üretim başladığından beri, Dingolfing'de 1,9 milyondan fazla BMW 7 Serisi otomobil üretildi. En başından beri, küresel pazar lüks sedan'ın başarısı için çok önemliydi. BMW 7 Serisi, Aşağı Bavyera'daki tesisin bir numaralı ihracat ürünü. Geçen yıl, üretilen tüm otomobillerin yüzde 90'ından fazlası yurt dışına ihraç edildi. Çin pazarı, model için özellikle önemli bir rol oynuyor; 2018 yılında, küresel satışların yüzde 44'ü Çin'deki müşterilere yapıldı.

 

Yeni dış tasarım detayları

Yeniden tasarlanan ön ve arka uçlar, BMW 7 Serisi'ne benzersiz ve etkileyici bir görünüm kazandırıyor. Burun kısmında, genişlemiş böbrek şekilli ön panjur, ince farlarla çok etkili bir kontrast oluşturuyor. Sonuç olarak, BMW 7 Serisi, yeni BMW lüks segmentinin bir parçası olarak hemen kendini belli ediyor, ayrıca BMW 8 Serisi ve BMW X7'nin tasarım dili ile uyumlu.

 

Arka uç tasarımı da yeni özelliklerle geliyor: Düz biçimli ve üç boyutlu arka lambalar tamamen LED teknolojisine dayanıyor. İki arka lamba arasındaki krom çubuğun altında, gündüz farları açıldığında ve karanlıkta belirgin hale gelen, altı milimetrelik ince bir ışık şeridi var. Ayrıca araç kilitlendiğinde ve kilidi açıldığında özel arka aydınlatma efektleri devreye giriyor.

 

BMW 7 Serisi, 14 cm daha uzun aks mesafesine sahip Long Wheelbase versiyonu da dahil olmak üzere iki farklı gövde tipiyle bulunmaya devam edecek. Müşterilerin yüzde 80'i, arkada daha fazla alan sunan bu versiyonu tercih ediyor.

 

Yeni BMW 7 Serisi Sedan'ın iç kısmı orta konsol etrafında ve kapı içlerine entegre kol dayama kısımlarında kapitone kaplama ile geliyor. Yeni ahşap kaplamalar da iç mekanın kalitesini bir adım öteye taşıyor. Arka tekerlek kemerlerindeki geliştirilmiş ses izolasyonu, iç mekanda tekerlek gürütüsünü oldukça azaltıyor. Akustik konforu daha da artırmak için, yan camların kalınlığı da artırılmış.

 

Yeni BMW 7 Serisi'nde altı silindirli plug-in hibrit sistem

Bir BMW Group aracında ilk kez, altı silindirli bir motorla birlikte plug-in hibrit sistem mevcut olacak. BMW 745e / 745Le'de, toplam 394 hp sistem güç çıkışı için 286 hp sıralı altı silindirli bir benzinli motor ve 113 hp bir elektrikli motor bulunuyor. Yeni BMW 7 Serisi, dördüncü nesil pil teknolojisine sahip ilk BMW Group otomobili. En yeni pil hücresi teknolojisi, lüks sedan'a 58 kilometreye kadar tamamen elektrikli sürüş mesafesi kazandırıyor, emisyonsuz ve neredeyse tamamen sessiz çalışma sunuyor. BMW 745e / 745Le'de bulunan pil, Dingolfing'de, fabrikadan sadece birkaç kilometre ötedeki özel e-drive Uzmanlık Merkezi tesisinde üretildi.

 

Bu tesisten elektrikli araç üretimi için dünyadaki tüm BMW Group fabrikalarına piller ve elektrikli motorlar tedarik ediliyor.

 

Dijitalleştirme, BMW 7 Serisi üretim sürecini destekliyor

Dingolfing'in en üst modeli için üretim süreci, bir dizi yenilikçi çözümle destekleniyor. Daha az sipariş verilen özel ekipmanların montajı için - örneğin arka orta konsol gibi -, bir akıllı saatin titreşimli alarmı, çalışanların hattın ilgili bölümünde farklı bir durumun oluştuğu uyarısını yapıyor ve ek çalışma adımları için talimatlar veriyor.

 

Bunun yanı sıra çalışanların eğitiminde sanal gerçeklik gözlülerinden faydalanılıyor. Yeni çalışma adımları öğrenilirken, çalışanın görüş alanına sanal yardım yansıtılıyor. Bu, arka farlar gibi karmaşık bileşenlerin ön montajında hızlı ve sürdürülebilir bir öğrenme sağlıyor. Bu artırılmış gerçeklik uygulaması, montaj eğitim merkezlerinde kullanılıyor ve üretim planlama ile BT arasında yakın işbirliği içinde sürekli iyileştiriliyor.

 

Dijitalleşme, montaj hatlarına bileşenlerin tedarik edilmesinde de kullanılıyor. En yeni nesil otonom "tugger train" taşıyıcı sistemi, şu anda depo ile montaj salonu arasındaki yollarda kullanılıyor. Sürücüsüz taşıyıcı sistemlerinin yetenekleri, önceki çözümlerin otomasyonunun ötesine geçiyor. Yeni ve daha akıllı lojistik yardımcıları, aktif engellerden kaçınmak üzere teslimat önceliğine göre dinamik rota rehberliği sağlayabiliyor.

CO2 emisyonları ve yakıt tüketimi:

 

BMW 745e (BMW 745Le) ortalama yakıt tüketimi: 2.2 – 2.1 l/100 km [BMW 745Le: 2.3 – 2.2 l/100 km]

 

Ortalama elektrik tüketimi: 15.4 – 15.0 kWh/100 km [BMW 745Le: 15.4 – 15.1 kWh/100 km]

 

Ortalama CO2 emisyonları: 52 – 48 g/km (BMW 745Le: 53 – 50 g/km), egzoz standardı: EU6d-TEMP.

Son Güncelleme : 11 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo