Tesla, Lansmana Günler Kala Yeni Model Y'den Teaser Yayınladı

Ototeknikveri     11 Mart 2019 10:44

Tesla, 14 Mart'taki dünya prömiyerinden önce Model Y'den yeni bir teaser görüntüsü yayınladı.

Tesla, Lansmana Günler Kala Yeni Model Y'den Teaser Yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aracın lansmanına yönelik bir davetiye biçiminde gönderilen bu görüntü, Model Y'nın ön tarafına bir bakış atmamızı sağlıyor. Teaser otomobili mavi renkte ve daha önceki resimlerin aksine geleneksel yan aynalarla gösteriyor.

 

Teaser ayrıca içinde bir sürpriz saklıyor. Tesla meraklılarının kısa süre önce keşfettiği gibi, resmi yazılım yardımıyla aydınlatmaya çalıştığımızda aracın bazı ek ayrıntılarının yanı sıra 'Nice Try' (iyi deneme) yazan bir araç plakası görünüyor. Tesla açıkça bizden bir adım önde.

Teaser, Model Y ile ilgili pek fazla bir şey göstermezken, farlarının Model 3'ü andıracağı anlaşılıyor.

 

Tesla CEO'su Elon Musk ilk kez Model Y'nin 14 Mart'ta tanıtılacağını açıkladığında, Model 3 sedan'dan kabaca yüzde 10 daha büyük olacağını ve yüzde 10 daha pahalı olacağını da söylemişti. Ek olarak, Model Y'nin parçalarının yaklaşık yüzde 75'ini Model 3 ile paylaşacağı ve muhtemelen sedan kardeşiyle aynı güç aktarma sistemi konfigürasyonlarında sunulacağı biliniyor.

Tesla başlangıçta SUV’nin özel bir platforma sahip olacağını açıklamıştı. Ancak, daha sonra Musk muhtemelen geliştirme maliyetlerini düşürmek amacıyla Model 3'ün mimarisini kullanmaya karar verdi.

Son Güncelleme : 11 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo